Парламентська більшість та її уряд узяли курс на встановлення в Україні кланово-олігархічної диктатури на чолі з Премєр-міністром.

Так званий Закон «Про Кабінет Міністрів» є виразним кроком у бік диктатури. Ми не маємо сумніву, що за неупередженого розгляду цей документ буде визнано неконституційним і через його зміст, і через незаконну процедуру прийняття та опублікування.

Проте комуно-олігархічна коаліція на це не зважає, її мета повна узурпація влади. Саме на це спрямовано низку нещодавно зареєстрованих законопроектів.

Наприклад, законопроект про зміни до Закону «Про Раду національної безпеки і оборони України» має на меті ліквідацію посади секретаря і всього апарату РНБО, а також ставить введення в дію рішень РНБО в залежність від того, чи завізує відповідний указ Президента Премєр-міністр або інший член уряду, чи ні. Отже, правляча коаліція свідомо руйнує систему влади в такій життєво важливій сфері, як оборона і національна безпека, а отже, і у сфері забезпечення державою прав і свобод громадян.

Проектом змін до закону про Конституційний Суд передбачається заборонити розгляд законів про внесення змін до Конституції Конституційним Судом. Хоча подібний закон, ухвалений у серпні минулого року, вже розглядає Конституційний Суд на предмет його неконституційності. Очевидно, ініціатори цього законодавчого нововведення і втручання в повноваження єдиного органу конституційної юрисдикції усвідомлюють, що розгляд цього питання може бути для них невтішним.

Проте головний удар спрямовується проти Президента України як гаранта конституційних прав і свобод та територіальної цілісності країни.

Правляча коаліція вважає одним із головних своїх завдань прийняття змін до Конституції, які знищать систему місцевих державних адміністрацій, при цьому цілі регіони буде віддано фактично на відкуп місцевим князькам. За умов тотальної корупції і нехтування законами це означає повну втрату державою контролю над власною територією і створення реальної загрози її цілісності.

Окремі представники коаліції ідуть ще далі, пропонуючи відмовитися від усенародних виборів Президента чи взагалі скасувати посаду Президента України.

Не треба думати, що люди мовчки спостерігатимуть за такими експериментами над власною країною. Щоб не допустити конституційного перевороту, «Наша Україна» використає всі правові та політичні засоби для захисту прав, свобод та гідності українських громадян.