Цю незвичну загадку тепер змушені розв’язувати і голова Красилівської районної ради Петро Арсенюк, і відповідні правоохоронні органи. Кілька днів тому до Олександра Арсенюка, брата голови райради і успішного підприємця, зателефонував невідомий. Він розповів, що на Петра Івановича є «замовлення». Мовляв, певні особи зацікавлені в тому, щоб прибрати його з посади, і на цьому шляху готові використати все, включаючи і фізичну розправу. Начебто підтвердженням можуть бути фотознімки людей, які розробляли «замовний» план, аудіозаписи та фотознімки. Усе це невідомий готовий представити братам Арсенюкам, але за відповідну плату — 20 тисяч доларів.

Такий дзвінок можна було б сприйняти як звичайний телефонний шантаж чи просто недолугий жарт, якби не певні «традиції», що склалися в районі. Свого часу такі анонімні дзвінки уже надходили до одного з колишніх голів райдержадміністрації. У телефонних розмовах йому відкрито пропонували піти з обійманої посади. Але оскільки той відмовився йти на поводі у вимагачів, то був жорстоко побитий у власному будинку.

Нині, здається, сценарій повторився. «Нашоукраїнець» Петро Арсенюк не виключає, що такими методами можуть діяти і колишні його опоненти по виборчій кампанії, і теперішні недоброзичливці, котрим не завжди до вподоби відверті та прямі методи керівника райради.

Щоб хоч трохи прояснити ситуацію, голова зателефонував за номером, який залишився після дзвінка аноніма. І той знову підтвердив всі свої вимоги: імена і прізвища замовників в обмін на винагороду. Отримавши таку інформацію, Арсенюк змушений був звернутися до правоохоронних структур. Тепер неспокійна ситуація в районі, що вже не перший місяць залишається без керівника РДА, буде і під їхнім контролем.

Хмельницька область.