Робоча група Київської міськради, що вивчала правомірність підвищення житлово-комунальних тарифів у столиці, вважає обґрунтованим їх підвищення щонайбільше у 1,7 разу замість 3,4 разу.

Про це журналістам повідомив голова групи, депутат Київради від фракції БЮТ Олександр Клюс. За його словами, група готова надати Київраді звіт про свою роботу вже на сьогоднішній сесії. О. Клюс також заявив, що група підготувала проект рішення Київради, яким пропонує скасувати підвищення тарифів із грудня 2006 року в 3,4 разу. Група переконана, що, крім необґрунтованого підвищення тарифів на холодну воду і водовідведення, надуманою є і квартплата. За словами члена комісії, депутата Київради від фракції Блоку Віталія Кличка Володимира Бондаренка, кияни переплачують також за опалення, а з огляду на те, що середньодобова температура повітря становить +5 градусів, на його думку, жителі столиці повинні вимагати перерахунку цієї оплати. Крім економічних висновків робоча група зробила ще і юридичні: підвищені тарифи не набрали чинності, оскільки не були зареєстровані в органах юстиції, передають «Українські новини». Учасники прес-конференції також поскаржилися на те, що роботі їх групи всіляко намагаються перешкоджати.

Тим часом сьогодні біля будинку Київради активісти Блоку Юлії Тимошенко проведуть мітинг проти підвищення тарифів і «злодійського ведення» господарства столичним головою Леонідом Черновецьким. Як відомо, сьогодні відбудеться чергове засідання сесії Київради.