У вівторок на засіданні 11-ї Одеської міської конференції Партії регіонів шістьох депутатів Одеської міської ради, членів фракції Партії регіонів, було виключено з партії. Причиною такого рішення став вихід цих депутатів із фракції Партії регіонів і створення нової фракції «Регіони Януковича». Незважаючи на заяву лідера нової фракції депутата Олексія Гончаренка про те, що він і його товариші не ідуть в опозицію, а підтримують Партію регіонів, з якою розходяться не у стратегічних, а в тактичних цілях, вони все-таки були виключені з партії.

— Вони прекрасно знали, на що йшли, — заявив на прес-конференції перший секретар Одеського міськкому ПР Дмитро Волошенков. — Вони грубо порушили єдині для всіх членів партії статутні вимоги і зобов’язані відповідати перед виборцями, котрі довірили їм захищати свої інтереси в міській раді.

Партійна конференція ухвалила клопотати перед політрадою Партії регіонів після набрання чинності законом про імперативний мандат позбавити шістьох депутатів депутатських повноважень як таких, що дискредитували звання депутата-регіонала своєю негідною поведінкою. Спекуляція на імені Віктора Януковича, спекуляція на електоральному полі неприпустима, заявив Д. Волошенков.

Нині фракція Партії регіонів в Одеській міській раді налічує 38 депутатів (із 120).

Одеса.