Футбол. Кубок України. 1/4 фіналу. 4 березня. Перші матчі.
«Ворскла» (Полтава) — «Олімпік» (Донецьк). 0:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 1 010 глядачів. Рефері — Труханов (Харків).


*** 


«Зоря» (Луганськ) — «Динамо» (Київ). 1:2. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 500 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Каменюка, 50 — Гусєв, 12 (п), Кравець, 33.
«Металіст» (Харків) — «Шахтар» (Донецьк). 0:2. Львів. «Арена-Львів». 1 712 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Голи: Кучер, 4, Гладкий, 54.


*** 


Як повідомлялося раніше, ще один матч — «Чорноморець» (Одеса) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — було перенесено.


***


 Усі нинішні проблеми в українському футболі набагато важливіші, ніж окремо узятий матч. Про це після кубкової зустрічі з харківським «Металістом» заявив тренер «гірників» Мірча Луческу.
— На жаль, сьогодні в українському футболі немає ентузіазму, трибуни порожні. А публіка — це перше, що має бути на футбольному спектаклі. Уболівальники підтримують атмосферу, чинять тиск. Без цього дуже складно щось вимагати від футболістів і грати.
Тому сьогодні просто перемога за нашої повної переваги. І щось ще коментувати тут складно. Знову перерветься чемпіонат на три тижні. Я не розумію, кому потрібен такий турнір?
Якби спільнота прислухалася до того варіанта з плей-оф, про який говорили у «Шахтарі», то чемпіонат би проходив зовсім по-іншому.
Стадії Кубка України складаються з двох ігор, і незрозуміло, що від цього футболісти та глядачі виграють. Тим, хто несе відповідальність за чемпіонат, за його подальшу долю, напевно, потрібно добре його проаналізувати та не повторити ту саму помилку в наступному сезоні. В іншому випадку всі стадіони будуть напівпорожніми.
Вийде так, що ми будемо грати тільки для тих, хто дивиться футбол по телевізору. А про гру говорити навіть немає сенсу. Всі нинішні проблеми в українському футболі, напевно, набагато важливіші, ніж сьогоднішній матч...
Ось така позиція відомого іноземця. Власне, нового ми від нього не почули. І дуже важко повірити в щирість тих заяв, і в те, що румунський тренер надто вже переймається долею українського футболу.


***


Хокей. Регулярний чемпіонат країни. 4 березня. «Дженералз» (Київ) — АТЕК (Київ). 3:1 (2:1, 0:0, 1:0).