Американський посол у Республіці Корея опинився в лікарні після зустрічі зі зловмисником, який завдав дипломатові кілька ножових поранень. У такий спосіб політичний активіст протестував проти спільних військових навчань США та Південної Кореї. Відомо, що зловмисник уже мав умовний термін за те, що 2010 року кинув камінь у посла Японії. Цього разу, очевидно, покарання буде серйознішим.

Слід нагадати, що військові навчання, які почалися 2 березня, спричинили справжній гнів і в Пхеньяні. Лідер КНДР Кім Чен Ин, запрошений Путіним взяти участь у святкуванні Дня Перемоги у Москві, оголосив про початок підготовки до війни зі Сполученими Штатами Америки. Також він пообіцяв покарати союзників США.
Позицію країни озвучив під час конференції з роззброєння у Женеві й глава МЗС КНДР Рі Су Юн: «КНДР має можливості для стримування США і завдання превентивного удару в разі необхідності».
Днем раніше КНДР здійснила пуск двох ракет малої дальності убік Японського моря. Пролетівши 490 км, ракети впали в море.
Уряд Японії висловив протест, а прем’єр Шіндзо Абе доручив відповідним міністерствам подбати про «безпеку японських кораблів та повітряних суден, а також надавати населенню своєчасну і точну інформацію».
Нагадаємо, що на початку січня Пхеньян озвучив свій план вторгнення в Республіку Корея, з якою формально перебуває у стані війни. У плані, зокрема, згадувалась і можливість використання ядерної зброї.
Торік у листопаді газета «Іnternatіonal Busіness Tіmes», посилаючись на джерела у розвідці, повідомила про відкриття у КНДР нового ядерного заводу, який може підвищити видобуток збагаченого урану, що вдвічі підвищує можливості країни з виготовлення ядерних боєприпасів.