Особовий склад і вся техніка турецької військово-повітряної бази поблизу міста Діарбекір перебувають у стані підвищеної бойової готовності. Ця база розташована найближче до іракського міста Мосул, контрольованого бойовиками «Ісламської держави».
Місцеві ЗМІ інформують, що на базі відзначено небувалу активність. Вони пояснюють це можливою підготовкою до великої операції з визволення Мосула. Зараз зі злітної смуги авіабази постійно злітають винищувачі, льотчики яких одержали наказ у разі небезпеки стріляти без попередження. Турецькі винищувачі Ф16 виконують розвідувальні польоти над Мосулом і здійснюють контроль над усією прилеглою до нього територією.
За словами міністра оборони Туреччини Ісмета Йилмаза, Анкара готова надати підтримку операції в Іраку логістикою і повітряною розвідкою, але не братиме безпосередньої участі у бойових діях.
Повідомляється, що держсекретар США Джон Керрі прибув до Саудівської Аравії для обговорення із союзниками із країн Перської затоки подробиць операції проти «Ісламської держави».
Тим часом турецькі ЗМІ повідомили про те, що у вівторок під час спільних навчань ВПС Туреччини й Азербайджану турецький військовий літак F-4 розбився в провінції Конья (центральна Анатолія). Обидва льотчики не змогли катапультуватися і загинули.