Фракція Опозиційного блоку вважає, що в країні запущено новий маховик репресій — побиття активістів. На цьому під час брифінгу у парламенті наголосив народний депутат Олександр Вілкул.
За його словами, у Дніпропетровській області заборгованість із заробітної плати зросла в 18 разів і досягла 126 мільйонів гривень. «Частина підприємств уже закрита, десятки тисяч людей опинилися на вулиці. Так, наприклад, на «Південмаші» вже майже дев’ять місяців не виплачують зарплату. Підприємство не працює», — розповів він.
«Профспілки вийшли на мітинг. Після цього один із його учасників Андрій Деркач був побитий невідомими людьми біля під’їзду власного будинку. Так само здійснюються розправи і над іншими профспілковими активістами. Це робиться для того, щоб створити атмосферу страху, залякати людей. Викрадення, побиття, кидання за ґрати — це те, що сьогодні відбувається в Дніпропетровській області», — підкреслив політик.
О. Вілкул повідомив, що депутати вже звернулися до Президента, міжнародних організацій із проханням допомогти «захистити не тільки демократію, а й життя і здоров’я українців».

Вл. інф.