Футбол. Ізраїль. ІІ міжнародний турнір «Кубок Першого каналу». 24 січня.

«Маккабі» (Ізраїль, Хайфа) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:1. Голи: Рафаелов, 51, Родріго, 55.

«Маккабі»: Давидович (Альмадон, 46), Кейсі (Магарашвілі, 58), Мешумар, Кейнан (Оларра, 63), Андерсен, Бокколі (Газаль, 63), Масуді, Голан (Маман, 75), Дірсеу (Суан, 74), Рaфаелoв, Колаутті (Катан, 57). Тренер Роні Леві.

«Динамо»: Шовковський, Маркович, Гавранчич, Родріго, Каддурі, Корреа (Белькевич, 46), Михалик, Гусєв, Ребров (Фаркаш, 46), Шацьких, Мілевський. Тренер Анатолій Демяненко.

Попереджено: Масуді, 19, Кейсі, 23, Шовковського, 63, Родріго, 89.

Арбітр Ігор Єгоров (Росія).

Хайфа. Стадіон «Кіріат Еліезер». 16 градусів. 6 500 глядачів.

Футболістам «Маккабі», мабуть, було не зовсім приємно, що майже всі глядачі на трибунах їхнього стадіону несамовито підтримували... «Динамо». В цих краях мешкає чимало вихідців із української столиці. І вони, як бачимо, зовсім не змінили своїх футбольних уподобань.

Матч, якщо відверто, великого враження на мене не справив. Можна було зрозуміти господарів, котрі виступають одразу на двох фронтах, у турнірі та національному чемпіонаті. До речі, в суботу на футболістів з Хайфи чекає серйозний поєдинок першості. Тому тренер «Маккабі» зробив багато замін, щоб його підопічні заощадили якомога більше сил.

А ми, гадаю, зі мною погодиться більшість, від динамівців очікували більшого. Хоча й пояснив Анатолій Демяненко, що команда останнім часом має великі навантаження, тому грає на тлі втоми. Проте вболівальники воліють від «Динамо» якісної гри в кожному матчі. Тим більше що зовсім недавно наш клуб добре зіграв і переміг відомі німецькі клуби «Гамбург» і «Штутгарт». Отож ми не без підстав чекали продовження «банкету» і в Хайфі...

Однак перший тайм швидше розчарував. Моментів команди створили, мов кіт наплакав. У киян на першій компенсованій хвилині міг відзначитися Гусєв, на якого ефектну передачу пяткою зробив Мілевський. Перед київським півоборонцем був вільний кут. Залишалося проштовхнути мяча. Але Олег примудрився промазати. Хоча заради справедливості слід сказати, що Гусєв був чи не найактивнішим і найкориснішим у складі гостей.

У господарів не скористалися з добрих нагод натуралізований аргентинець Колаутті та бразилець Бокколі.

Головні події відбулися у другому таймі. Першими успіху добилися ізраїльтяни. Невдача прийшла з правого флангу. Звідти прострелив Мешумар. Мяч відскочив на Рафаелова, котрий сильно пробив, і рикошетом від когось із киян влетів під поперечку.

Отут динамівці на кілька хвилин розізлилися і завелися. Вони просто шматували оборону суперника. І дуже швидко домоглися успіху. Активний Гусєв після флангової передачі потужно пробив. Альмадон парирував мяча. Але, мов із засідки, вискочив Родріго і довершив справу. Усе це було зроблено швидко і потужно.

На жаль, це був лише нетривалий спалах. Та ще й Роні Леві розпочав міняти своїх гравців, додаючи свіжих сил. Що згасило наступальний запал киян. А потім динамівська оборона припустилася кількох прикрих помилок. Одного разу, коли Голан вискочив перед Шовковським, нашому воротареві відвести загрозу довелося ціною жовтої картки. Слава Богу, що це відбулося за межами карного майданчика.

Отже, кияни стартували з нічиєї, як і торік з московським «Спартаком». Але тоді була зовсім інша гра, значно потужніша і яскравіша. Завтра в Тель-Авіві динамівці проведуть другий і останній матч у групі. Вони знову зустрінуться зі своїми «задушевними» друзями спартаківцями. Хочеться, щоб підопічні Демяненка були зібранішими і сконцентрованішими, показали свої найкращі якості. Лише перемога дасть можливість киянам продовжити боротьбу за головний приз мільйон доларів.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Хайфи).

На знімках: за мить до цього Родріго встановив рівновагу; ось так підтримували «Динамо».

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО (прес-служба ФК «Динамо»).