Значною проблемою для України є корупція. І наша країна потребує допомоги у боротьбі з цим ганебним явищем. Про це заявив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на вчорашній зустрічі з делегацією корпорації США «Виклики тисячоліття». Вони обговорили багато питань, повязаних із можливістю роботи над реалізацією в Україні низки проектів за участю корпорації.

Парламент, за словами Голови Верховної Ради, ратифікував відповідні конвенції ООН щодо боротьби з корупцією та ухвалив відповідну законодавчу базу. Водночас він наголосив на необхідності зосередження зусиль всіх структур влади на практичній роботі у сфері подолання корупції.

Серед інших перспективних проектів Олександр Мороз назвав, зокрема, співпрацю у сфері охорони здоровя. Це програми, спрямовані на попередження поширення СНІДу, туберкульозу та онкозахворювань. У транспортній сфері питання реконструкції і будівництва транспортних мереж. А також проекти стосовно виробництва біопалива в Україні.

У свою чергу президент корпорації США «Виклики тисячоліття» Джон Гевко сказав про необхідність політичної підтримки спільної роботи корпорації з Україною. Він порушив низку питань щодо політичного і технічного супроводу реалізації в нашій країні проектів за участю корпорації. За його словами, успішна реалізація в Україні програми боротьби із корупцією, на яку США виділили 45 млн. доларів, надає можливість використовувати гранти на реалізацію інших масштабних проектів.

Крім того, Голова Верховної Ради України запевнив, що українська влада забезпечить вивчення громадської думки щодо співпраці корпорації з Україною і з її народом. «Тим паче стосовно цього налаштовані на співпрацю і Верховна Рада, і Президент, і Премєр-міністр. Отже, наші зусилля будуть ефективними для України», — заявив глава парламенту.

На знімку (зліва направо): віце-президент корпорації США «Виклики тисячоліття» Джон Гевко, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Уїльям Тейлор, Голова Верховної Ради України Олександр Мороз.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.