Голова Верховної Ради України Олександр Мороз оприлюднить своє рішення щодо закону про Кабінет Міністрів після висновку профільного парламентського комітету та після розмови з Президентом України. А в лютому парламент може розглянути поправки глави держави до цього закону. Про це глава парламенту заявив у прямому ефірі на радіо «Ера».

О. Мороз зауважив, що був здивований безграмотністю деяких суддів, котрі не читають норми прямої дії Конституції, не кажучи про те, чому питання стосовно закону про Кабмін розглядав суд аж у Мукачевому й без присутності однієї з сторін. Голова Верховної Ради наголосив: після того, як вето подолано, Конституція не передбачає повторного вето Президента. А аргументи, які висуває президентська адміністрація до тексту закону, мовляв, на підпис Президентові було направлено інший текст закону, О. Мороз назвав «недолугими байками». «Під час голосування законопроекту і 21 грудня, і 12 січня голосувався один і той же текст із точністю до коми і крапки, запевнив глава парламенту. Було допущено лише технічну помилку, яку виправили наступного ж дня. Це абсолютно надумана ситуація, і мені соромно за тих людей, які підставляють Президента».

Кажучи про можливість вердикту Конституційного Суду щодо закону про Кабмін, О. Мороз зазначив, що глава держави має право звернутися до КС. Більше того, на його думку, деякі статті закону, зокрема, норми про призначення виконувачів обовязків і заступників посадовців, можуть бути визнані судом неконституційними, і з закону може бути вилучено декілька норм. Однак загалом, вважає Голова Верховної Ради, закон є повністю конституційним. За словами О. Мороза, у законі не йдеться про порушення Конституції, а є «певні дискусійні теми, які не відображені безпосередньо в Конституції», зокрема, про правовідносини Кабінету Міністрів з главою держави, парламентом та обласними адміністраціями. Водночас пропозиції Президента «у такій же кількості, якщо не більше, стосуються дискусійних щодо Конституції тем, тільки передбачають посилення повноважень Президента». Утім, глава парламенту налаштований на співпрацю, а не війну із Президентом: «Якщо потрібно деякі нюанси взаємин ще вдосконалити шляхом прийняття змін до Конституції та в законодавчому порядку, то ми готові до такої співпраці».