Якщо Президент України не підпише закон «Про Кабінет Міністрів України», то глава парламенту зобовязаний цей закон оприлюднити. Про це заявив на вчорашньому брифінгу Голова Верховної Ради України Олександр Мороз. «Іншого вибору в мене немає», — зазначив він і додав, що підписав закон ще 27 грудня минулого року після ухвалення парламентом.

«Закон підписується раз після його прийняття і направляється на підпис Президенту», — сказав Голова Верховної Ради. За Конституцією, нагадав Олександр Мороз, якщо Президент після подолання парламентом вето не підписує закон, тоді через 10 днів він має бути оприлюднений (нагадаємо, 12 січня народні депутати подолали вето, і закон був направлений до глави держави).

А рішення Мукачівського міськрайонного суду (який позавчора заборонив Голові Верховної Ради підписувати закон про Кабмін) Олександр Мороз назвав «абсолютно безглуздим». До того ж, наголосив Голова Верховної Ради, воно приймалося без розгляду позицій сторін. Він висловив стурбованість тим, що в Україні «судді мають таку низьку кваліфікацію, що нездатні прочитати навіть Конституцію України».