Біатлон. Поклюка (Словенія). Шостий етап Кубка світу. Перегони з масовим стартом виграла українка Оксана Хвостенко. Чернігівчанка блискуче стріляла на всіх чотирьох вогневих рубежах. Першу половину дистанції Оксана йшла в безпосередній близькості від лідерів, а після третього вогневого рубежу Хвостенко сама очолила перегони. Росіянка Тетяна Моісеєва програвала нашій Оксані на той момент 31 секунду, шведка Анна Карін Олоффсон — 42 секунди.

На завершальній стрільбі Оксані вдалося впоратися з хвилюванням, вона стріляла без промахів і пішла на останнє коло одноосібним лідером. Німкеня Каті Вільхельм відставала від нашої спортовки більш як на 30 секунд. Хвостенко здобула золоту медаль. Другою фінішувала Вільхельм, третьою словенка Тадея Бранкович.

Для 29-літньої Оксани Хвостенко це перша перемога в карєрі на етапах Кубка світу. Однак її успіх не випадковий. Нинішнього сезону Оксана виступає стабільно й демонструє гідні результати.

Велоспорт (трек). Лос-Анджелес (США). Третій етап Кубка світу. Українець Віталій Попков переміг в індивідуальних перегонах.

Універсіада. Турин (Італія). Біатлон. Золоту нагороду в індивідуальних перегонах на 15 кілометрів завоювала сумчанка Оксана Яковлєва. «Бронзу» в цій дисципліні виграла Віта Семеренко з Краснопілля. Двома медалями поповнилася українська скарбничка після чоловічих індивідуальних перегонів на 20 кілометрів. Сергій Седнєв із Глухова і чернігівець Роман Прима стали відповідно срібним та бронзовим призерами. У змаганнях фігуристів київська спортивна пара у складі Тетяни Волосожар і Станіслава Морозова піднялася на другу сходинку пєдесталу.

Футбол. Американська футбольна ліга (MLS) після купівлі англійця Девіда Бекгема не збирається зупинятися на цьому. Як повідомляє Globoesporte, тепер американців цікавить бразилець Роналдіньйо, контракт якого з «Барселоною» закінчується 2010 року.

Агент і брат гравця Роберто Ассіш сказав із цього приводу: «Ми знаємо, що MLS цікавиться Роналдіньйо, щоб дати черговий поштовх футболу у США. Цей інтерес передчасний, але ми раді, що він є. У відносинах Роналдіньйо і «Барси» усе добре, але це не означає, що ми не відкриті для інших пропозицій».

***

До тренувального табору луганської «Зорі», котра перебуває на зборах у Криму, прибули два колишні київські динамівці — 28-річний півоборонець Денис Онищенко і 19-річний оборонець Іраклій Циколія. Онищенко торік виступав у російській «Томі», а Циколія грав в оренді в київському ЦСКА. Обидва вже взяли участь у контрольній зустрічі проти узбецького «Будівельника», яку луганчани програли — 0:2.

Товариські поєдинки: «Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Німеччина, Дрезден). 0:0. «Таврія» — «Волинь». 7:0. «Чорноморець» (Одеса) — «Сатурн» (Раменське, Московська область). 1:0.

Бокс. Киянин Володимир Кличко захищатиме свій титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією ІBF у поєдинку проти американця Рея Остіна 10 березня в німецькому Мангеймі. «Рей Остін надзвичайно небезпечний і незручний суперник, сказав Кличко. Він має солідні габарити, важкий нокаутуючий удар, і я ставлюся до нього серйозно».

37-річний Остін на професіональному рингу провів 31 бій. 24 з них американець виграв, три програв і чотири закінчив унічию.

Раніше розглядалася можливість проведення обєднавчого бою за версіями ІBF та WBC між Володимиром Кличком та росіянином Олегом Маскаєвим. Було навіть названо орієнтовну дата двобою — 21 квітня. Однак перемовини закінчилися без результату.

***

Базель (Швейцарія). Микола Валуєв зберіг титул чемпіона світу WBA у суперважкій вазі. Поєдинок було зупинено після того, як суперник росіянина Джаміль Макклайн невдало впав на підлогу наприкінці третього раунду й відмовився продовжувати бій, посилаючись на травму коліна. Така ситуація, звісно, вкрай розчарувала публіку, й вона досить активно демонструвала своє невдоволення.

На знімку: поєдинок ВалуєвМакклайн.

Фото з сайта Boxnews. com. ua.