Вийшла в світ книга відомої миколаївської журналістки Надії Бондарчук «Автограф». Сюди ввійшли короткі начерки, есеї про людей непростих та різних, чиї імена знайомі не тільки миколаївцям. Це наш перший космонавт Леонід Каденюк, Герої України та Соцпраці Микола Бялик, Володимир Погорєлов, Федір Іванов, Герой Радянського Союзу Михайло Шишков, колишній голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша, настоятелька жіночого монастиря матінка Серафима. Всього 43 герої нашого часу. І кожний тут розкрився як особистість неповторна, з власним розумінням обовязку та гідності, добра та милосердя.

Як каже автор, ці люди їй цікаві тим, що заряджають своєю енергією і надією на краще. «В різні часи свого життя всі вони опинилися перед вибором. Здатні мислити незалежно, вони не опустили рук і не здалися на волю випадку. Тому й стали своєрідним центром тяжіння».

Колега Надії Бондарчук, лауреат Шевченківської премії Дмитро Кремінь так каже про нову книгу: «У цьому іконостасі люди, а не святі, й журналістка замислюється над вершинами людських біографій, адже для зрячого серця і з вершини прозирає безодня. Це не глосарій, де кожному героєві пришивають на біографію зірки та ордени. Але це справді «зоряна плеяда», діти Великого Степу, тому й стали героями талановитої книги».

Книга «Автограф» — своєрідний газетний літопис, бо всі нариси з року в рік друкувалися в обласній газеті «Рідне Прибужжя». Хоча кажуть, що хороший журналіст закінчується, як тільки йде в письменники, Надія Бондарчук цей вислів спростовує. Книга вийшла відвертою, цікавою, справді професійною. «Автограф» видано за сприяння обласної організації Народної партії. Автор сподівається, що буде і другий том видання. Героїв достатньо.

Миколаїв.