Співвітчизники!

12 січня Верховна Рада України подолала вето Президента України і прийняла Закон «Про Кабінет Міністрів України». Головним змістом цього закону є антиконституційна узурпація влади Премєр-міністром, урядом та так званою «антикризовою» коаліцією, що ставить під загрозу права та свободи кожного громадянина України. На жаль, ми стали свідками змови правлячої коаліції з Блоком Юлії Тимошенко, голоси якого й забезпечили подолання вето.

Закон «Про Кабінет Міністрів України» готувався під пильним наглядом Партії регіонів. Він нівелює принцип «стримування і противаг», розбалансовує систему влади, концентрує владні повноваження в руках однієї особи Премєр-міністра. Адміністрування та ручний режим управління, закладені в цьому законі, неминуче посилять сваволю у вищих державних органах, а регіони країни перетворять на урядові «вотчини», які керуватимуться кількома високопосадовцями. Закон передбачає втручання уряду в діяльність місцевих органів влади та органів самоврядування. Президент України і фракція «Наша Україна» застерігали проти цього, внесли велику кількість поправок до законопроекту, щоб усунути кричущі антиконституційні норми. Але ці зусилля проігноровані.

«Наша Україна» розцінює це як антиконституційний переворот та узурпацію влади так званою «антикризовою» коаліцією, зокрема Партією регіонів та її слухняними сателітами СПУ, КПУ, та віднедавна ручною опозицією в особі БЮТ.

«Наша Україна» вважає, що сьогодні реально відбулася чергова криза помаранчевих і демократичних політичних сил. Після зради Соціалістичної партії до так званої «антикризової» коаліції приєднався Блок Юлії Тимошенко, голосування якого спільно з «антикризовиками» вже стало системним явищем. Після дій БЮТ, який своїм голосуванням підтримав антиконституційний переворот, у парламенті залишилася єдина сила, яка відстоює цінності помаранчевої революції, це «НАША УКРАЇНА».