Саме стільки коштів у вигляді субвенцій надійде у березні з кримського бюджету в понад двадцять місцевих рад півострова на втілення проектів-переможців конкурсу програм місцевого самоврядування. Виділяє гроші й стежить за реалізацією відзначених проектів Верховна Рада автономії.

У селі Поштовому відкриють дитсадок для дітей з фізичними вадами, в Угловому Будинок культури, в Яркому Полі проведуть воду на дві головні вулиці, в Октябрьській сільраді вирішать комунальні проблеми. Буде втілено проект Акимовської сільради «Сімейна медицина в селі». Ефективну систему надання послуг сільським породіллям організують у Джанкойській райраді, в Первомайській та Калінінській сільрадах капітально відремонтують дитсадки. Совєтська райрада зможе створити центр соціального захисту й обслуговування жителів району. В Красноперекопську відкриють навчально-реабілітаційний центр для молоді з обмеженими фізичними можливостями й діток-сиріт. У Щолкінської міськради зявиться можливість модернізувати мережу електропостачання, в Євпаторії створять розвиваючий комплекс «Потенціал»...

Оскільки під час підбиття підсумків конкурсу проектів і програм місцевого самоврядування депутати члени оргкомітету наполягли на тому, щоб відзначити ще ряд робіт, які не потрапили в перелік переможців з представлених сорока проектів, підтримано пропозицію надати допомогу і їм через капітальні вкладення чи фінансування сільських соціальних програм.

Дивує лише одне: чому, попри те, що щорічний конкурс програм місцевого самоврядування проведено нині вже вчетверте, участі у ньому не взяло більше десятка сільських і районних рад півострова, життя людей у яких ще не можна назвати комфортним, благополучним і заможним. Невже по 100 тисяч призових гривень були б зайвими у їх дуже скромних бюджетах, а всі проблеми самоврядних територій вирішено?

Крим.