У селі Зміївка, що на Херсонщині, мешкає 15 корінних шведів. Нещодавно до них завітали високі гості депутатська група Верховної Ради України з міжпарламентських звязків з Королівством Швеція на чолі з народним депутатом Юрієм Артеменком, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеція Джон-Крістер Оландер, почесний консул Королівства Швеція Карл Стюрен та голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков.

Колишніх переселенців передусім турбує поліпшення їхніх умов життя, зокрема, можливість проведення водо- та газоводу, дороги до села Зміївка, полегшеного отримання віз до Швеції. Загалом у селі зараз — 3000 мешканців. Нині тут діє ЗАО «Чумак», створене шведськими підприємцями.

Як повідомляє інформуправління Верховної Ради, голова облдержадміністрації запевнив, що в бюджеті на наступний рік передбачено кошти на прокладання дороги, а решту зобовязань взяли на себе почесний консул Швеції Карл Стюрен і голова правління ЗАО «Чумак». У свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеція Джон-Крістер Оландер наголосив на необхідності створення більшої кількості українсько-шведських підприємств та підвищення рівня інвестицій в Україну.