Голова Верховної Ради Олександр Мороз має намір обговорити з Президентом України ситуацію, що склалася навколо подолання вето на закон про Кабінет Міністрів. Про це глава парламенту повідомив на вчорашній зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорської Республіки Яношем Тотом (на знімку), якого прийняв у звязку із завершенням його дипломатичної місії. На переконання Голови Верховної Ради, Віктор Ющенко має підписати цей закон. Крім того, Олександр Мороз висловив переконання, що деякі неузгодженості у відносинах між владними структурами, які є природними за умов переходу до парламентсько-президентської республіки, будуть подолані. «Верховна Рада закладатиме основи політичної стабільності в Україні», — сказав він.

Глава парламенту високо оцінив внесок посла у розвиток двосторонніх україно-угорських відносин. Я. Тот зазначив, що Україна для Угорщини є одним з найважливіших партнерів, «не тільки сусід, а й друг». Посол наголосив на динамічному розвиткові двостороннього політичного діалогу та економічної співпраці. Він також висловився за активізацію розширення міжпарламентської співпраці та наданні їй нового імпульсу.

Голова Верховної Ради запевнив, що український парламент налаштований на подальшу розбудову україно-угорської співпраці, в тому числі її міжпарламентської складової. «В Угорщині очікують на офіційний візит Голови Верховної Ради», — зазначив Я. Тот. Олександр Мороз висловив думку щодо ефективності співробітництва наших країн. Він також високо оцінив досвід Угорщини з розбудови місцевого самоврядування.

Олександр Мороз і Янош Тот обмінялися думками стосовно політико-економічної ситуації в Угорщині та Україні. Глава парламенту наголосив, що конституційна реформа буде обовязково реалізована у частині місцевого самоврядування. «Після того, як зміни до Конституції буде остаточно ухвалено, зазначив він, парламент прийме низку законів на розвиток змін до Конституції у частині місцевого самоврядування».

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.