Інцидент стався в Черкаській школі № 22 ще до новорічних свят. Створена спеціальна педагогічна комісія відтворила події того уроку по хвилинах.

На перерві першокласники бешкетували. Коли до класу зайшла вчителька, кілька дітей поскаржилися, що Михайлик плювався. Педагог з більш як 40-річним стажем, не завагавшися ні на секунду і не розпитавши решти дітей, звеліла ображеним... плюнути на Михайлика. Не встиг шестирічний вимовити на своє виправдання й слова, як спритні однокласники старанно виконали побажання Валентини Кононівни. Задоволена «виховним» моментом вчителька уїдливо порадила хлопчику піти вмитися. Так само, мовляв, робили й інші діти, на кого він плював.

Після уроків за пригніченим Михайликом прийшов дідусь. Валентина Кононівна, ні на йоту не сумніваючись у своїй правоті, похвалилася, як його онукові діти «дали здачі».

Удома хлопчик не захотів ні їсти, ні йти гратися з однолітками на вулицю. Не пішов і на шкільний новорічний ранок, хоч з нетерпінням чекав його і вчив вірші.

Крім зясування обставин брутального випадку, комісія встановила, що досвідчений ветеран і раніше застосовувала до вихованців подібні методи. Це їй сходило з рук. Цього разу зроблено відповідні висновки і горе-вчителя звільнили.

А Михайлик, оточений увагою мами, дідуся і бабусі, вже знову жвавий і допитливий. Його перевели до іншого класу. Нова вчителька хвалить школярика за кмітливість, спостережливість, доброзичливість. У нього нові друзі. Михайликова мама сподівається, що приниження, котре пережив її шестирічний син, з часом зітреться з його памяті. А ще молода мама хоче, щоб Валентина Кононівна все-таки зрозуміла, яку психологічну травму вона завдала дитині, і попросила вибачення.

Черкаси.

 Отримайте консультацію

У Міністерстві освіти і науки України працює консультаційний телефон «Зимова екзаменаційна сесія 2006—2007 навчального року».

По 8 лютого ц. р. студенти, батьки, викладачі можуть отримати інформаційну чи методичну допомогу, а також інформувати про факти порушень та зловживань у вищих навчальних закладах під час проведення екзаменаційної сесії.

Телефонуйте за номером 486-13-16 з 9-ї до 18-ї години щодня, крім суботи та неділі.

Прес-служба МОН.