Розробка законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки та оборони» викликана винятково необхідністю привести цей закон у відповідність до нової редакції Конституції України. Про це заявив народний депутат Юрій Мірошниченко (Партія регіонів), один з ініціаторів та авторів документа, повідомляє прес-служба парламентарія.

Крім того, за словами народного обранця, законопроектом пропонується унеможливити виникнення в подальшому таких деструктивних моментів, коли апарат РНБО підміняє собою Кабінет Міністрів. «Такі ситуації потребували вирішення саме на законодавчому рівні, оскільки вони повторювалися з багатьма українськими урядами, і з урядом Юлії Тимошенко зокрема», — підкреслив Юрій Мірошниченко.

Законопроект пропонує виправити й технічні неточності чинного закону. Оскільки, на переконання народного депутата, діяльність будь-якого апарату (в тому числі й апарату РНБО) регулюється відповідним положенням, а не законом. Документом також рекомендовано зробити все можливе, щоб припинити антиконституційну практику втручання РНБО у діяльність органів виконавчої влади.

«Крім того, розробка цього законопроекту перебуває цілком у руслі логічного наповнення конституційної реформи конкретним правовим змістом», — заявив народний депутат.

«Можна тільки порадити секретаріату Президента якнайшвидше приєднатися до активної роботи та підготувати закон про Президента України. Узгоджена розробка цих законів дала б змогу раз і назавжди впорядкувати механізми реалізації конституційних повноважень кожної із сторін управління державою», — зазначив Юрій Мірошниченко.