У понеділок в ефірі «1+1» зявилися «Кадети». Це телехіт російського виробництва — 40 серій. А вчора учасники продюсерского проекту Олександра Роднянського і Вячеслава Муругова актори Володимир Стєклов, Вадим Андрєєв, Валерій Баринов та українська акторка Ольга Лукяненко дали в Києві прес-конференцію. Перед цим вони побували в Києво-Печерській лаврі й поспілкувалися з київськими журналістами в неформальній обстановці. Звичайно, місто Тверь, де йдуть зйомки вже другого сезону серіалу місце красиве, проте актори люблять бувати в Києві, про що вони не проминули сказати.

Головні герої серіалу курсанти Суворовського училища. Природно, всі ролі кадетів виконують дуже юні й поки що маловідомі артисти. А от на ролі їхніх офіцерів-наставників запросили знаменитих персон.

— «Кадети», — каже виконавець ролі майора Василюка Вадим Андрєєв, картина про те, як хлопчиська-підлітки із геть різних шарів нашого суспільства потрапляють у складну, сувору дійсність, у якій стають чоловіками. Навіть нехлюї змінюються з приходом в училище, завдяки суворовській дисципліні. Якби я знав про все це, то віддав би свого хлопчика в 14 років саме до суворовського. Але зараз сину вже 27. Час минув.

А виконавиця однієї з центральних жіночих ролей Ольга Лукяненко зізналася, що їй і в житті подобаються хлопці, котрі закінчили якийсь військовий заклад або служили в армії. Акторка вважає людей у погонах справжніми чоловіками.