Футбол. Позавчора футболісти «Дніпра», останні серед представників вищої ліги, повернулися з відпустки і поновили тренувальний процес. Слідом за грузинським півоборонцем Джабою Канкавою (виступав за столичний «Арсенал») гравцями дніпропетровського клубу стали воротар «Кривбасу» Максим Старцев і оборонець Олександр Яценко (права на нього належать київському «Динамо», на умовах оренди виступав за ФК «Харків»). Яценко до кінця чемпіонату гратиме за дніпропетровців. Стосовно Старцева, то він повертається до «Дніпра», підписавши контракт на два роки.

Четвертим придбанням «Дніпра» став 21-річний російський форвард Сергій Самодін, котрого торік московський «ЦСКА» віддав в оренду до клубу першої ліги чемпіонату Росії — «Спартак» (Нижній Новгород). Самодіна викупив «Дніпро» у чемпіона Росії, після чого уклав з ним угоду на три роки. Завтра «Дніпро» вирушить на збір в ОАЕ.

***

Колишній наставник «Кривбасу» Олександр Косевич став новим тренером луганської «Зорі». Олександр Олександрович уже підписав контракт і разом із командою працює на зборі в Євпаторії. Угода між клубом і тренером діє до кінця нинішнього чемпіонату. Олександр Косевич уже четвертий тренер «Зорі» у нинішньому сезоні. Раніше команду тренували Юрій Коваль, Володимир Безсонов і Юрій Малигін.

Фехтування. Іран. На найбільшому острові цієї країни Кешм відбулися етапи Кубка світу. Український шабліст Володимир Лукашенко посів друге місце. У фіналі з рахунком 12:15 він поступився білорусові Олександру Буйкевичу.

Теніс. Відкритий чемпіонат Австралії. Українка Юлія Вакуленко, котра до основної сітки пробилася через кваліфікацію, переграла росіянку Олену Ліховцеву — 6:0, 4:6, 6:3. У другому колі суперницею Вакуленко стане ще одна росіянка, 26-та ракетка турніру Марія Кириленко.

Спортивна гімнастика. 11 травня в місті Оклахома-Сіті (США), де розміщується Всесвітній зал слави гімнастики (Іnternatіonal Gymnastіcs Hall of Fame), пройде урочиста церемонія вшанування нових членів. Серед них буде і наша Лілія Подкопаєва.

Абсолютна чемпіонка Олімпійських ігор в Атланті, абсолютна чемпіонка світу (1995 рік) і Європи (1996 рік), Лілія Подкопаєва «коронуватиметься» в Залі слави разом з олімпійською чемпіонкою Симоною Амонар (Румунія) і триразовим чемпіоном світу та чемпіоном Олімпійських ігор 1972 року японцем Шигеру Касамацу.

Раніше членами Залу слави стали видатні українські гімнасти: Лариса Латиніна, Борис Шахлін і Поліна Астахова, якої, на жаль, уже немає серед нас.