Прем’єр-Міністр України Віктор Янукович вважає, що Президент Віктор Ющенко має право оскаржити в Конституційному Суді рішення Верховної Ради про подолання вето глави держави на закон про Кабінет Міністрів. Про це, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», В. Янукович сказав на прес-конференції в понеділок, коментуючи намір глави держави оскаржити рішення парламенту про подолання вето Президента на закон про Кабінет Міністрів. Водночас Прем’єр-міністр зазначив, що потрібно рахуватися з думкою 366 депутатів, які проголосували за подолання вето Президента.

Уточнюючи журналістам, чи залишилися в Президента якісь повноваження з прийняттям закону про Кабінет Міністрів, В. Янукович сказав: «Безперечно, у Президента залишилося все, що передбачено Конституцією». Відповідаючи на уточнююче питання, чи мав на увазі прем’єр можливість голосування з питання про імпічмент Президента, коли говорив про можливості інших голосувань конституційною більшістю, В. Янукович сказав: «Будь-які рішення, коли приймаються конституційною більшістю, — вони виконуються. Можна все, що завгодно, зараз говорити і робити будь-які прогнози, але потрібно поважати Конституцію і конституційну більшість у парламенті й виконувати його рішення».

Після набрання чинності законом про Кабінет Міністрів актуальним стане питання прийняття закону про Президента, впевнений Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, підкресливши зацікавленість у тому, що Президент «також має працювати ефективно в системі влади». Прем’єр зазначив, що завжди дивувався тому, чому досі секретаріат Президента не ініціював питання про розгляд закону про Президента. За словами В. Януковича, з такої позиції секретаріату можна було б дійти висновку про те, що «хтось має надію на те, що цю Конституцію буде скасовано, можливо, щось інше».

Коментуючи законодавчу ініціативу членів фракції Партії регіонів, що стосується внесення змін до закону про РНБО, а відповідно і «дублювання» підписів глави держави під відповідними указами міністерськими підписами, В. Янукович підкреслив, що сьогодні дуже важливо зробити такий розподіл повноважень у країні, що дало б можливість владі працювати ефективно, «щоб гілки влади не підмінювали одна іншу і не перешкоджали в роботі одна одної». За словами В. Януковича, Кабінет Міністрів висловить свою точку зору з цього законопроекту через своїх уповноважених представників у парламенті.

Не оминув глава уряду і ще один «камінь спотикання» у відносинах з В. Ющенком. Він висловив здивування поведінкою звільненого Верховною Радою міністра закордонних справ Б. Тарасюка і заявив, що на наступній сесії парламенту буде винесено питання про розгляд нової кандидатури на цю посаду.