У вівторок на засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що закон про Кабінет Міністрів, «на який ми чекали 15 років», приблизно через 10 днів набуде чинності. До цього часу, як повідомляють далі інформаційні агентства, керівник Кабміну вказує, що уряд «має напрацювати цілу низку заходів для впровадження цього закону в життя». «Кожен посадовець по всій вертикалі виконавчої влади повинен побачити, на якому місці він перебуває і за що несе відповідальність», — підкреслив прем’єр.

З другого боку, В. Янукович зазначив, що, безумовно, закону про Кабінет Міністрів «не вистачить для того, щоб якісно виконувати свої рішення». За словами прем’єра, цей закон необхідно наповнювати змістом через внесення змін до низки законів, тому закликав підлеглих вивчити питання про те, які законодавчі акти варто підготувати на чергову сесію парламенту. Насамперед тих, які б давали можливість виконати програму соціально-економічного розвитку України. Прем’єр-міністр заявляє про необхідність доопрацювати в уряді законопроект про основи зовнішньої і внутрішньої політики, щоб зняти суперечності в цій сфері в Україні й проводити «однакову політику в Брюсселі, Москві чи Вашингтоні».

У свою чергу В. Янукович, за повідомленнями інформагентств із посиланням на прес-службу Кабміну, звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів прокурорського впливу у зв’язку з діями звільненого парламентом з посади міністра закордонних справ Бориса Тарасюка як такими, що завдають істотної шкоди інтересам держави.

До речі, на обвинувачення В. Януковича на адресу Б. Тарасюка в тому, що останній нібито відбув, не повідомивши главу уряду, до Чехії, відреагував наш МЗС. Прес-служба відомства заявляє, що тимчасово виконуючий обов’язки міністра закордонних справ Володимир Огризко ще 10 січня письмово поінформував Прем’єр-міністра країни про погоджений із Президентом України офіційний візит глави МЗС Бориса Тарасюка до Чехії 15—16 січня. «Тому саме штучне роздування пристрастей навколо офіційного візиту міністра закордонних справ Б. Тарасюка завдає шкоди міжнародному іміджу України», — наголошує прес-служба МЗС, яку цитує «Інтерфакс-Україна».

А загалом, за словами глави уряду, на вчорашнє засідання Кабінету Міністрів було винесено 18 проектів рішень: 3 законопроекти, 9 постанов і 6 розпоряджень уряду. Він також повідомив про необхідність проведення громадських слухань з питання про розроблення стратегії розвитку України до 2011 року.