Легка атлетика. Единбург (Шотландія). Змагання з кросу, серія ІAAF. Шестиразовий чемпіон Європи Сергій Лебідь (на знімку) взяв участь у забігу на чотири кілометри. Вболівальники з нетерпінням чекали цього забігу. Адже українець мав боротися з британцем Мо Фарахом, котрий 10 грудня виграв чемпіонат Європи в цій дисципліні. І перервав королівський період на європейському троні Лебедя.

Напередодні старту Фарах надто багато говорив про своє бажання знову випередити всіх суперників і, звісно, українця. Але Сергій розчарував суперника і примусив усіх замовкнути. За 200 метрів до фінішу він тримався за спинами лідерів, а коли зосталося 20 метрів, уже ніхто не сумнівався в його перемозі. Потужним ривком Лебідь обійшов всіх суперників і фінішував першим.

Для мене це дуже важлива перемога, сказав тріумфатор. Побільшало впевненості у власних силах, це допоможе мені готуватися до чемпіонату Європи в залах і до чемпіонату світу із кросу...

Київ. У концерт-холі «Фрідом» відбулася церемонія нагородження кращих легкоатлетів України 2006 року «Афіна—2006». Нагороди вручали в різних номінаціях. Кращим легкоатлетом 2006 року названо Івана Гешка, якого нагороджував Валерій Борзов. Людмила Блонська одержала нагороду спортсменки 2006 року.

Сенсацією минулого року в українській легкій атлетиці назвали хмельничанина Дмитра Островського. Приз красуні легкої атлетики присуджено Ользі Саладусі. На церемонії вшановували Тетяну Дебелу та Анжелу Балахонову, котрі вирішили завершити спортивну карєру. Нашим уславленим спортовкам вручили ювелірні прикраси і взуття, спеціально виготовлене за мірками Тетяни й Анжели...

Фристайл. Дір Велле (США). Українець Станіслав Кравчук приніс Україні перший подіум на етапах Кубка в нинішньому сезоні. В нічних змаганнях з акробатики Кравчук показав третій результат.

Незаперечну перемогу на турнірі здобув американець Джерет Петерсон, котрий після третього місця в канадському місті Мон Габріелі домігся двох перемог поспіль у Дір Велле. Друге місце судді віддали Антону Кушніру з Білорусі. Станіслав Кравчук програв Кушнірові лише 1,12 бала.

Відзначимо, що того дня у світлий час доби Станіслав Кравчук показав 10-й результат (найкращий серед українців).

Третє місце Станіслава у США стало для нього вже четвертим призовим місцем на етапах Кубка світу. Після першого такого успіху у грудні 2003 року в місті Рука (Фінляндія) Кравчук був другим у Ферньє (Канада, січень 2005 року) і третім в італійському Сауз Долікс (лютий 2005 року).

Футбол. Мінськ (Білорусь). Міжнародний юнацький турнір (U-17) на призи Білоруської федерації футболу та Мінського міськвиконкому. Фінал. БілорусьУкраїна. 1:1 (післяматчеві пенальті — 5:4).

***

Санкт-Петербург (Росія). XІX Міжнародний юнацький турнір (U-18) памяті першого віце-президента ФІФА Валентина Гранаткіна. Матч за пяте місце. УкраїнаБельгія. 4:1. До цього наша команда обіграла збірну Латвії — 5:0. У фіналі Білорусь перемогла Туреччину — 1:0.

***

На навчально-тренувальний збір до Туреччини криворізький «Кривбас» узяв тільки вісім футболістів, котрі виступали за команду в осінній частині чемпіонату України. Решта пятнадцять новачки. Серед запрошених тренером Олегом Тараном значаться прізвища Олега Остапенка («Інтер», Азербайджан, Баку), Яна Золни («Актобе», Казахстан, Актюбінськ), Валентина Платонова («Іллічівець», Маріуполь), Олександра Грановського («Дніпро», Черкаси), Віктора Мельника, Олексія Савинова (обоє — «Волинь», Луцьк), Станіслава Гудзикевича («Севастополь»), Анатолія Опри (ФК «Харків»), Петра Ковальчука («Спартак», Івано-Франківськ), Івана Котенка, Руслана Костишина, Руслана Бідненка (всі — «Дніпро», Дніпропетровськ), Ігоря Рожкова («Динамо», Білорусь, Мінськ), Аурімаса Кучіса («Екранас», Литва, Паневежис), Дениса Іллєску («Колос», Молдова).