Відповідно до статті 94 Конституції України, якщо під час повторного розгляду закон, на який було накладено вето Президента, буде знову прийнятий Верховною Радою України не менш як двома третинами від її конституційного складу, Президент зобовязаний його підписати та офіційно оприлюднити протягом десяти днів. У разі якщо Президент України не підписав такий закон, він невідкладно офіційно оприлюднюється Головою Верховної Ради України і опубліковується за його підписом. Закон набирає чинності через десять днів з дня його офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самим законом, але не раніше дня його опублікування.

Відповідно до статті 40 Закону України «Про Конституційний Суд України», субєктами права на конституційне подання з питань прийняття рішень про конституційність законів України та інших актів Верховної Ради, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, правових актів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, є Президент України, не менш як сорок пять народних депутатів України, Верховний Суд України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Верховна Рада Автономної Республіки Крим.

Згідно зі статтею 73 Закону України «Про Конституційний Суд України», у разі, якщо закон або окремі його положення визнаються такими, що не відповідають Конституції України, вони оголошуються нечинними і втрачають чинність від дня прийняття Конституційним Судом України рішення про їх неконституційність. При цьому ні Конституція України, ні Закон України «Про Конституційний Суд України» не містять положень про зупинення дії прийнятого закону у разі подачі конституційного подання з питання про відповідність цього закону Конституції.