Президент України Віктор Ющенко підтверджує свій намір зробити подання до Конституційного Суду cтосовно конституційності закону «Про Кабінет Міністрів України». Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Найефективніший спосіб подолати дисбаланс між органами влади розгляд у Конституційному Суді за поданням Президента тих положень закону «Про Кабінет Міністрів», які не відповідають чинній Конституції», — сказав Віктор Ющенко журналістам у Мукачевому.

За словами глави держави, подолання президентського вето на закон про Кабмін «поставило останню крапку в можливості утримання певного балансу у відносинах між Президентом, урядом і парламентом». В. Ющенко назвав таке рішення Верховної Ради неконструктивним, додавши, що воно «випливало, на жаль, з ініціативи тільки однієї сторони уряду, а по суті, Премєр-міністра». Президент наголосив, що така позиція парламенту викликає песимізм щодо можливості реалізації Універсалу національної єдності, принаймні в тій його частині, що стосується закону про Кабінет Міністрів України. Глава держави також підтвердив, що виступає за внесення змін і доповнень до чинної Конституції, які дозволили б знайти баланс у відносинах між ключовим органами влади.