Футбол. Як відомо, київські динамівці перебувають на тренувальному зборі в ОАЕ. І вже встигли зіграти перший товариський матч. Звичайно, не слід перебільшувати його значення. Але переконлива перемога нашого найіменитішого клубу над відомим німецьким «Гамбургом» (4:1) порадувала.

Анатолій Демяненко виставив такий стартовий склад: Шовковський, Маркович, Гавранчич, Родріго, Несмачний, Корреа, Михалик, Ротань, Ребров (Алієв, 40), Нінкович, Клебер.

У «Гамбурга» грали: Кірштайн (Вахтер, 46), Шмідт, Карл, Клінгбейл, Бенджамін (Махдавикія, 46), Фейлхабер (Яролім, 46), Лаасу, Гампелю, Сам (Бен-Хатира, 46), Беріша (Геннінгс, 46), Саного (Любойя, 46).

Зрозуміло, що кияни ще не встигли набути оптимальної форми. Однак, як зясувалося, вони в жодній складовій не поступалися німецькій команді. А вона, між іншим, вже має високі кондиції, бо незабаром відновить виступи в національному чемпіонаті Німеччини (бундеслізі).

Утім, динамівці атакували багато і досить гостро, проте безрезультатно. Однак тривало так недовго. Футболісти з Гамбурга вирівняли становище. І вже самі почали тиснути на ворота «Динамо». Але й ті потуги були марні. Після першого тайму — 0:0. На жаль, травми зазнав Ребров і був змушений залишити поле.

Після перерви динамівців представляли одинадцять інших футболістів: Рибка, Допілка, Ващук, Мандзюк, Федорів, Юссуф, Белькевич, Гусєв, Фаркаш, Мілевський, Шацьких.

Наша команда знову заволоділа ініціативою і, зрештою, реалізувала свої наміри. На 56-й хвилині юний угорський форвард Фаркаш, продемонструвавши індивідуальну майстерність, влучно пробив з льоту — 1:0. Варто сказати, що він скористався блискучою передачею, яку зробив зі своєї половини поля Ващук. Через шість хвилин Фаркаш оформив дубль — 2:0. У ці хвилини досить упевнено діяла оборона «Динамо», котра не давала жодних шансів атаці суперника.

Потім відзначився Гусєв (74). Олег ефектно пробив після відмінної навісної передачі досвідченого Белькевича. 3:0!

«Гамбургу» вдалося забити гол престижу (79) — 3:1. Любойя вразив ціль, виконавши штрафний метрів із двадцяти пяти. Але динамівці не задовольнилися таким здобутком. У результаті контратаки (82) знову на висоті виявився Фаркаш, котрий, зігравши з Гусєвим, вийшов один на один з воротарем — 4:1. Це був перший хет-трик молодого форварда у складі київського «Динамо». Сподіватимемося, не останній.

Зрозуміло, який був настрій в Анатолія Демяненка після всього цього. Тому він охоче поділився враженнями від поєдинку:

Варто врахувати, що матч ми грали на тлі втоми, бо проводимо щодня по два тренування. На них переважає робота швидкісно-силової спрямованості. Сьогодні дали можливість пограти майже всім футболістам, котрі перебувають на зборі. Мене тішить, що хлопці боролися, намагалися показати максимум реальних на сьогодні можливостей. Усі дотримувалися ігрової дисципліни і виконали мої установки.

Коли не таємниця, яка була та установка?

Попросив діяти активно, в разі втрати мяча відходити назад, перекривати зони. А ще активно працювати в атаці, постійно загострювати обстановку біля воріт «Гамбурга».

Чим поясните малу кількість небезпечних моментів у першому таймі?

Ми не забили мячів, але організація гри мені сподобалася. Атаки були осмислені. Футболісти відновлюють ігрові звязки. Це дуже важливо на нинішньому етапі. Треба зважити на те, що «Гамбург» у першому таймі діяв досить пристойно. Його гравці багато рухалися, постійно намагалися атакувати. Після перерви ми випустили «свіжих» футболістів, яким було легше «дотиснути» суперників, котрі встигли на той час втомитися.

Які функції доручили виконувати Фаркашу?

Дав йому завдання більше діяти в атаці, допомагати нападникам і самому виявляти ініціативу. Він добре атакував із глибини поля, часто відкривався. І в результаті забив три прекрасні мячі. Це, гадаю, має додати йому впевненості і дасть змогу якомога швидше адаптуватися в новому колективі.

...Свій наступний товариський матч київське «Динамо» проведе сьогодні. Його суперник ще один представник бундесліги, «Штутгарт».

На знімку: з мячем герой матчу проти «Гамбурга» Балош Фаркаш.

Фото прес-служби ФК «Динамо».