Група севастопольських істориків започаткувала видання науково-популярного альманаху «Мир древности». Колектив очолив кандидат історичних наук Євген Туровський. Директор проекту кандидат економічних наук Валерій Горбатов.

Знайомство з першим номером дає підстави вважати, що видання знайде свого читача не тільки в середовищі фахівців істориків або археологів. Автори подають інформацію не лише цікаву, а й ексклюзивну. Так, наприклад, науковий співробітник Севастопольського національного археологічного заповідника «Херсонес Таврійський» Наталя Діброва у статті «Тінь Артеміди на кримських скелях» розповідає про те, що образ Артеміди, що вбиває лань, вперше в античному мистецтві було відтворено саме в Херсонесі Таврійському (нині Севастополь).

З публікації в журналі можна довідатися, як вигадливо часом переплітається історія давня і не дуже. У 1837 році російський цар відвідав Керч. У переддень його приїзду було знайдено гробницю цариці Рескупориди. Й імператор відразу поповнив експозицію петербурзького Ермітажу найціннішими знахідками Кримської експедиції.

Назва альманаху не дає авторам підстав для твердих обмежень у розробці тем для дійсно цікавих і нових інформацій або трактування подій редколегія знайде місце в журналі для новітньої історії, наприклад, для спогадів і досліджень подій Великої Вітчизняної війни.

Севастополь.