Традиційне і вже одинадцяте зібрання Чернігівського земляцтва у Києві розпочалося із ознайомлення у фойє Палацу спорту з цікавою виставкою художників Чернігівщини, інвестиційними проектами, які можуть реалізувати на своїй малій батьківщині чернігівці-кияни. А затим у залі з палкого привітання делегації з Чернігівщини чисельністю 227 осіб. До земляків-киян прибули голова облдержадміністрації Микола Лаврик, голова обласної ради Наталія Романова, міський голова Чернігова Олександр Соколов, керівники всіх районів і окремих міст області, декілька художніх колективів.

Голова земляцтва Віктор Ткаченко поінформував присутніх про зроблене минулого року чернігівцями-киянами в селах і містах області. За що вони почули теплі слова подяки від керівників області, окремих районів і міст, а найактивніші члени товариства отримали подарунки від них.

Потім відбувся святковий концерт чудового Ансамблю пісні і танцю Державної прикордонної служби України, відомих чернігівців-митців. З особливим захопленням сприйняли присутні виступи зразкових дитячих циркових колективів «Фієста» Менського райбудинку дітей та юнацтва і Макошинського сільського Будинку культури цього району, народної артистки України Алли Кудлай та інших митців.

Співпраця чернігівців-киян із земляками на нинішній рік закріплена підписаною угодою між керівниками області і земляцтва (на знімку). Такі само угоди згодом укладуть районні осередки з керівниками районів. А завершилося зібрання неформальним застільним спілкуванням районних осередків, неприхованою, щирою радістю від зустрічі, чаркуванням за власні кошти і домовленостями про подальше розширення конкретної допомоги рідному краєві.