Вийшла нова книга директора Центру українознавства Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка, доктора історичних наук Володимира Сергійчука «Як нас морили голодом».

Як морили? В книзі є чітка відповідь послідовно, продумано та «якісно», як би жахливо це не звучало. На основі невідомих досі матеріалів з колишніх таємних архівів у книзі простежено геноцид українського народу в XX ст. Чи не вперше в одному дослідженні мовою документів розповідається про часи трьох голодоморів на території України: 1921—1923, 1932—1933 і 1946—1947 років. Документи про виселення куркулів, телеграми секретарів райпарткомів, протоколи засідання політбюро ЦК КП(б) У з усіма прізвищами та цифрами. Мовчазні й промовисті цифри...

На презентації книжки в Українському домі одна старенька бабуся постійно перепитувала, чому сюди прийшло так мало людей. «Невже всі забули?» — питала вона. Може й забули, бо завжди легше дивитись по телевізору, як Анджеліна Джолі допомагає голодуючим Індії, ніж привітатися з тим, хто пережив голод і тихо живе в одному з тобою підїзді.