Друга сесія проходила на своєрідному тлі боротьби за бюджет і використання тези про боротьбу за бюджет для відстоювання політичних позицій. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Олександр Мороз на вчорашній підсумковій прес-конференції.

Одним зі здобутків другої сесії глава парламенту назвав прийняття бюджету. Крім того, він спрогнозував, що після прийняття сотівських законів доведеться багато попрацювати для захисту національного виробника, особливо в аграрній галузі.

Глава парламенту наголосив, що закон про Кабінет Міністрів треба було обовязково приймати. А гостру реакцію прибічників зосередження влади в руках Президента на подолання вето глави держави Олександр Мороз назвав цілком природною. «Хоча й були певні втрати політико-ідеологічного змісту», — наголосив він, маючи на увазі вихід усіх «нашоукраїнців» із сесійної зали після голосування.

А вчорашнє призначення Володимира Радченка на посаду віце-премєра, за словами Голови Верховної Ради, логічний крок і позитив.

Олександр Мороз не приховував, що з БЮТ було досягнуто політичних домовленостей в обмін на голосування антикризовою коаліцією за закон про імперативний мандат депутатів місцевих рад.

Він зазначив, що в майбутньому може бути єдність у голосуванні з «бютівцями» під час розгляду змін до Конституції стосовно місцевого самоврядування. Це, не виключив він, може бути ситуативна більшість голосів. Однак глава парламенту сумнівається, що може бути створено парламентську більшість з участю БЮТ. «Навряд чи на це піде Юлія Тимошенко, оскільки втрачається перевага як опозиційної політичної сили. А в суспільній свідомості це має значення», — сказав О. Мороз.

І надалі, зазначив Голова Верховної Ради, парламент працюватиме стабільно й ефективно. Однією з гарантій роботи представників різних політичних сил в Україні, на його переконання, є розвиток «усіх начал», які ми повязуємо з політичною реформою.