Необхідні закони про кадастр землі, організацію ринку, земельну іпотеку без справедливих правил гри збиткування над селянами триватиме, прогнозував в інтервю журналу «Віче» Голова Верховної Ради України Олександр Мороз. Саме з причини відсутності належної законодавчої бази й було продовжено до 2008 року мораторій на продаж землі. Однак вето Президента на цей закон загострило ситуацію. У січневому номері «Віча» земельна тема одна з провідних.

Як земля розходиться по руках, чому проголошений Роком села 2006-й не був ефективний, ідеться в матеріалі «Бліцкриг програно. Село в полоні». Реальна картина гуманітарної, духовної та матеріальної руїни на тлі захоплення земель державного заповідника постає в публікації «Ви до Трахтемирова? Навіщо?» Нею «Віче» продовжує започаткований торік цикл соціально-історичних розвідок під рубрикою «Гетьманськими столицями, козацькими шляхами».

Досвід міської громади Запоріжжя, очолюваної Євгеном Карташовим, яскравий приклад того, як у мегаполісі намагаються заощадити промислове тепло й використати його для обігріву осель мешканців. Євген Карташов розмірковує на сторінках «Віча» й про реальні джерела розвитку місцевого самоврядування, і про потребу в подальшому реформування управлінської системи влади. До речі, за розробку проектів економічного й соціального розвитку регіону рішенням Європейської бізнес-асамблеї присуджено престижну міжнародну нагороду.

А як розгортатимуться комунально-тарифні події у столиці, йдеться в інтервю начальника головного управління з питань цінової політики Київської міськдержадміністрації Василя Яструбинського та голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва.

Що таке громадянська освіта, як стати політично й економічно успішними, в чому сенс двопалатного парламенту, як формується правляча більшість у законодавчих органах європейських країн, хто претендує на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини всі ці теми на сторінках січневого номера журналу «Віче». А ще серія репортажів, котрі допоможуть читачам перенестися на Землю Королеви Мод — «По сніг у Антарктиду, або Там усе «догори ногами», у гори — «Карпатами на конях», у дитинство — «Аміак, срібло й золото», у космос — «Розетта» і «Філи» прямують до комети ЧурюмоваГерасименко».

Прогнози-2007 та підсумки-2006 підбивають на сторінках «Віча» народні депутати України, політичні та громадські діячі, журналісти. «Віче» — трибуна для всіх.

Колективу й читачам журналу в рік його 15-річчя бажає здійснення надій, добра і здоровя, упевненості в завтрашньому дні Голова Верховної Ради України Олександр Мороз. А Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликає Боже благословення на редакцію та читачів.

Читаймо «Віче» разом! Вічаймося!