Голова Верховної Ради України Олександр Мороз, Президент Віктор Ющенко та Премєр-міністр Віктор Янукович обговорили формування спільного плану дій інститутів державної влади на 2007 рік. Під час спільного брифінгу за результатами зустрічі глава держави зазначив, що «мета цих консультацій сформулювати концепцію 2007 року, спільний план дій щодо політичних, соціальних, економічних ініціатив». Глава парламенту, у свою чергу, висловив вдячність Президентові за ініціативу проведення такої зустрічі, адже «вона була конче необхідна і певною мірою є відповіддю на очікування суспільства в організації співпраці гілок влади у 2007 році».

Окрім того, на думку О. Мороза, обговорення широкого кола політичних, економічних, соціальних, зовнішньополітичних питань показало, що «як тільки ми наближаємося до конкретики, то в нас повний збіг позицій щодо необхідності, змісту та форми вирішення цих питань». А коли так, то потрібно шукати спільну мову в деталях, і парламент готовий до такої співпраці, наголосив Голова Верховної Ради. Тож під час зустрічі йшлося не тільки про конкретні питання, які можуть лягти в основу спільного плану дій на 2007-й, а й досягнуто домовленості про сформування робочої групи з представників секретаріату Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів, яка опрацює всі ініціативи та узгодить відповідний документ.

Зокрема, Президент України висловив думку, що нагальним питанням співпраці має стати організація конституційної комісії із внесення змін і доповнень до чинного Основного Закону. «Ми не торкалися змістовної частини цих ініціатив, а говорили про гармонізацію поглядів на внесення змін до Конституції і про досягнення порозуміння», — сказав Президент. Бо «якщо ми хочемо вдосконалити систему державної влади, то повинні говорити про внесення змін і доповнень до Конституції», — наголосив він. Водночас О. Мороз, зупиняючись на цьому питанні, зауважив, що ніколи не виступав проти внесення змін до Конституції. Мало того, він зазначив, що завжди наполягав на внесенні змін до Основного Закону, особливо в питаннях організації влади на місцевому рівні. «Виходячи з того, що у процесі реалізації вже наявних змін до Конституції ми раз по раз наштовхуємося на деякі незясовані речі, одні з котрих мають бути виписані в нормах Конституції, інші в тих чи інших законах, то очевидно, що в цьому плані потрібно працювати», — сказав Голова Верховної Ради.

Ще одним питанням, яке обговорювалося під час зустрічі, була підготовка до чергового етапу загальнонаціонального «круглого столу» з участю представників політичних сил, журналістів, громадських і культурних діячів. «Темою номер один для національного «круглого столу», який ми плануємо провести 14—15 лютого, може бути формування дорожньої карти 2007 року на базі Універсалу національної єдності, підписаного нами минулого року», — зазначив Президент. Окрім того, В. Ющенко, О. Мороз та В. Янукович обговорили підготовку спільної редакції закону «Про Кабінет Міністрів України», який відповідав би «духу й букві Універсалу національної єдності». «В Універсалі ми домовилися, що над цим законопроектом працюємо всі разом, формуємо солідарну позицію, яку потім підписує Президент», — сказав глава держави, наголосивши, що нині керівництво країни повертається до консолідованої позиції з цього питання. При цьому В. Ющенко підтвердив, що не підпише ухвалений парламентом Закон «Про Кабінет Міністрів України».

Окремою темою розмови стало питання законодавчого врегулювання функціонування земельного ринку. Учасники зустрічі домовилися про формування спільного плану дій, який дав би відповідь на всі питання, зокрема стосовно розробки земельного кадастру, ухвалення законів та підзаконних актів, котрі регулюватимуть особливості обігу тієї чи іншої економічної структури земель.

Не оминули учасники зустрічі й теми міжнародних відносин України, зокрема діяльності україно-російської міждержавної комісії та розробки спільного плану дій для розвитку двосторонніх відносин у 2007—2008 роках. За словами В. Ющенка, на сьогодні проект плану налічує 22 пункти, які стосуються відносин у торговельно-економічній, політичній, соціальній та гуманітарній сферах.

Також ішлося про підготовку нормативної бази з поетапного підвищення мінімальних пенсій і зарплат згідно з постановою Верховної Ради від 22 грудня 2006 року із внесенням відповідних коректив до державного бюджету на 2007 рік. Крім того, Голова Верховної Ради, Президент та глава уряду обговорили кроки, які потрібно здійснити для завершення вступу України до Світової організації торгівлі.

Підбиваючи підсумки зустрічі, В. Ющенко наголосив: у її учасників є розуміння того, що українська політика у 2007 році має бути гармонізованою, солідарною, а інститути національної влади забезпечувати стабільність на високому державному рівні й давати позитивні сигнали українському суспільству.