«З теплом і любовю» — під такою назвою стартувала акція миколаївської ТЕЦ. Кілька абонентів зможуть стати володарями телевізора, мікрохвильової печі, мобільного телефону або DVD-програвача. Умови такого незвичайного проекту прості учасниками зможуть стати ті миколаївці, котрі не матимуть боргів за отримане тепло в квартирі станом на 8 березня 2007 року. Переможця визначить розіграш.

Сьогодні борги споживачів перед МТЕЦ сягають 16 мільйонів гривень. З цієї причини тепловики не можуть розрахуватися з ДП «Газ України» за отриманий від нього газ. Виникає замкнене коло: працюючи для населення, теплові компанії опиняються в заручниках газопостачальників, котрі не тільки вимагають 100% передоплати за газ, а й будь-якого моменту можуть залишити теплогенеруючі підприємства без енергії.

«У свою чергу МТЕЦ не може відєднати споживачів від теплоносія, розповідає генеральний директор підприємства Олександр Шевченко, оскільки централізоване опалення не дає можливості відключити неплатника, щоб при цьому не постраждав увесь будинок. Сформований стереотип, коли тепловики вимагають оплати і дедалі частіше звертаються до суду, а споживачі занепокоєні не тільки підвищенням тарифів, а й дещо агресивною політикою стягування боргів, ми й хочемо зруйнувати. Адже, за великим рахунком, без споживача не можуть існувати теплогенеруючі підприємства, а населення не зможе почуватися комфортно без тепла».

Тому мета кампанії, що почалася, не тільки заохотити сумлінних абонентів ТЕЦ, а й установити справді «теплі» та довірливі відносини між населенням і тепловиками.

Миколаїв.