Блохін серед «небожителів»

Футбол. Зальцбург (Австрія). Міжнародна федерація історії і статистики футболу на традиційному гала-вечорі оголосила підсумки своїх опитувань. Наставник збірної України Олег Блохін у підсумку посів восьме місце у списку «Кращий тренер збірної у світі за 2006 рік». 1. Марчелло Ліппі (Італія). 2. Раймонд Доменек (Франція). 3. Юрген Клінсманн (Німеччина). 4. Феліпе Сколарі (Португалія). 5. Гус Хіддінк (Австралія). 6. Хосе Пекерман (Аргентина), 7. Якоб Кун (Швейцарія). 8. Олег Блохін (Україна). 9—10. Карлос Альберто Паррейра (Бразилія) і Ратомір Дуйкович (Гана).

Лауреати в інших номінаціях: «Кращий клубний тренер» — нідерландець Франк Райкаард («Барселона», Іспанія). «Рефері» — Елісондо (Аргентина). «Бомбардир» — Суазо «Коло Коло» (Чилі). «Найкраща у світі національна першість». 1. Італія. 2. Іспанія. 3. Англія. 4. Франція. 5. Бразилія. 6. Німеччина. 7. Аргентина. 8. Нідерланди. 9. Мексика. 10. Румунія. «Золота бутса найкращому бомбардиру» — Гюнтелаар (Нідерланди). «Воротар» — Луїджі Буффон (Італія). «Кращий клуб» — «Севілья» (Іспанія). «Півоборонець» — Зінедін Зідан (Франція). «Геній футболу» — Франц Беккенбауер (Німеччина).

Нагорода знайшла героя

Першого віце-президента Російського футбольного союзу Микиту Симоняна нагородять «Рубіновим орденом УЄФА» за заслуги перед європейським футболом. Про це йдеться в листі генерального директора УЄФА Ларс-Кристера Олсона, що надійшов позавчора до РФС.

Нагороду і диплом Микиті Павловичу президент УЄФА вручить першого дня конгресу організації, що відбудеться 25 січня в Дюссельдорфі (Німеччина). Таким орденом 2002 року було нагороджено і Валерія Лобановського. На засіданні конгресу УЄФА також відбудуться вибори глави європейського футболу.

Переможний початок

Баскетбол. Маріупольський «Азовмаш» у першому матчі другого групового турніру Кубка Європи ФІБА на виїзді з рахунком 83:72 (21:25, 16:16, 26:14, 20:17) переміг грецький «Маруссі». Найрезультативнішими у складі азовців були Байрамович та Ель-Амін, котрі набрали 19 та 18 очок відповідно. На рахунку Ліщука — 14. В іншому матчі групи J підмосковне «Динамо» з рахунком 91:68 переграло латвійську АСК «Рига».

Американська мрія

Глава НОК США Пітер Віберотт позавчора на прес-конференції заявив, що організація, котру він очолює, підтримає заявку Лос-Анджелеса або Чикаго на проведення літніх Олімпійських ігор 2016 року. Остаточне рішення стосовно американського кандидата оприлюднять 14 квітня. Нагадаємо, що востаннє літня Олімпіада у США відбувалася 1996 року в Атланті.

Рекорд Бубки встояв

Легка атлетика. Чудовими результатами розпочали новий рік перший і другий номери світового рейтингу у стрибках із жердиною — австралійці Стів Гукер та Пол Берджесс. Як повідомляє сайт ІААФ, на турнірі Drug [free] Track§Fіeld Classіc обидва здолали планку на висоті 5,91 — торік такого результату досягли лише три спортовці, зокрема й названий дует. Третій призер, італієць Джузеппе Джибіліско, відстав на 40 сантиметрів. Наприкінці змагань австралійці попрохали підняти планку на позначку 6,06 (такий рубіж за всю історію підкорився лише світовому рекордсменові Сергієві Бубці), але ця спроба була марною.

Москвичі наполягають

Бокс. Мер Москви Юрій Лужков направив офіційного листа президентові Всесвітньої боксерської ради (WBC) Хосе Сулейману з проханням дозволити чемпіонові цієї організації у надважкій вазі росіянину Олегові Маскаєву провести 21 квітня у столиці Росії об’єднавчий бій із чемпіоном ІBF українцем Володимиром Кличком.

У такий спосіб Лужков, а також деякі інші російські політики та бізнесмени підтримали аналогічний запит промоутера Маскаєва Денніса Раппапорта. «Ми діємо у повній згоді з представниками Кличка — Берндом Бенте і Шеллі Фінкелем, — повідомив Раппапорт. — Цей поєдинок дуже потрібний. Він стане великою подією і дасть боксу, який втратив свою колишню привабливість, необхідний поштовх».

Раніше Володимир та Віталій Клички не раз заявляли, що не збираються проводити бій між Кличком-молодшим та Маскаєвим у Москві або в будь-якому іншому місті Росії. Серед кандидатів на проведення цього бою значаться Німеччина та США.