На Святвечір з дітлахами Тульчинського району спілкувалися народний депутат України Микола Томенко, ново-спечений міністр у справах сімї, молоді та спорту Віктор Корж, голова Вінницького земляцтва в Києві Віталій Безносюк. Вони завітали до Кирнасівської школи не з порожніми руками, а з різдвяними подарунками.

Ми привезли мячі, влучно закидає баскетбольного мяча в кільце Віктор Корж, але не це було основною метою. Я хочу обїхати всю Україну, щоб побачити реальний стан справ на місцях. Ні для кого не секрет, що дитячо-юнацький спорт нині в жахливому стані. Зараз розробляємо новий закон про фізичну культуру та спорт, положення про дитячо-юнацькі спортивні школи, і я хочу допомогти привернути увагу до дітей, які сьогодні просто на вулиці, нічим не зайняті.

Оглянувши недобудований басейн при школі, спортзал без підлоги та запущений стадіон, міністр вислухав пропозиції керівництва школи із залучення коштів на відновлення спортивних приміщень. Проте Микола Томенко був більш категоричним.

Не можна чекати, що ось припливе з Києва і все буде зроблено, дивиться на стадіон в бурянах Томенко. Треба підключати область, село, і от коли це все зрушить, тоді можна вже й про щось просити.

Голова Вінницького земляцтва в Києві Віталій Безносюк (на знімку) вручив вихованцям Тульчинської школи-інтернату для дітей з ортопедичними вадами необхідні для лікування спортивні тренажери.

У дитинстві мені найбільше подобалися Різдвяні свята, звернувся до дітлахів Віталій Безносюк, адже ніяка робота не відволікала хліборобів від радісної події. І хоча раніше багатство столу було дещо іншим, не таким, як нині, і святкували по-іншому, донині Різдво залишається одним з моїх улюблених свят. Ми вирішили і вам прищепити таку любов. Чи сподобались вам подарунки?

Дітлахи ще не встигли випробувати нові тренажери, тому 10-річна «маленька леді» Оксана боялася показати, як на них потрібно займатись. А медперсонал школи-інтернату вже оцінив подарунки.

Ми дуже вдячні Віталію Безносюку за таку увагу та цінні дари, каже старша медична сестра Світлана Іванівна Матвієва, адже у нас дітки з ортопедичними вадами, і для них ці тренажери були просто необхідні. Раніше доводилося використовувати більш прості не такі ефективні пристосування. Тепер лікування буде для наших вихованців цікавим та приємним.

Голова Вінницького земляцтва пообіцяв, що ця поїздка не буде останньою. Віднині кожні три місяці земляки вінничан приїжджатимуть у Тульчинський район.

Фото автора.