На перший погляд, ситуація доволі банальна. У Полтаві напередодні Нового року контролери затримали в тролейбусі жіночку з сумнівним посвідченням на право безплатного проїзду. На зупинці «Площа Зигіна» її «передали» правоохоронцям, але спершу жінка встигла зателефонувати по мобільнику своєму знайомому (до речі, колишньому офіцеру-десантнику). Той примчав дуже швидко: слово за словом, і «зясування стосунків» так само швидко переросло в... бійку, в результаті якої, як свідчать правоохоронці, постраждав один із працівників міліції.

Цей факт згодом підтвердив на прес-конференції для місцевих журналістів і перший заступник начальника УМВС в Полтавській області Олександр Калінін, повідомивши, що прокуратурою проти «хулігана» порушено кримінальну справу.

І все б тут ішло, як то кажуть, своїм чином, якби не одне «але»: головною «дійовою особою» у цій історії був... заступник міського голови Полтави Олександр Русін (саме він примчав на службовому авто «розбиратися» з правоохоронцями). Тому вже після Нового року у місцевій пресі почали зявлятися дещо інші версії того, що відбулося. За словами Русіна, саме він став жертвою правоохоронців, після чого, мовляв, навіть потрапив до лікарні із закритою черепно-мозковою травмою. Спростовує заступник міського голови й твердження правоохоронців, ніби на момент бійки він перебував у стані спяніння.

Запитань виникає багато. Журналісти мали надію отримати відповіді під час прес-конференції, на яку цими днями запрошував сам Русін, однак на неї так і не зявився: депутат Олександр Точилов, який представляв інтереси свого колеги по фракції СПУ, повідомив, що в Русіна «погіршився стан здоровя». Що ж до заяв правоохоронців, то Точилов вважає їх передчасними: треба, мовляв, у всьому розібратися, а ступінь вини кожної зі сторін має право встановити лише суд.

... Олександр Русін набув у Полтаві іміджу палкого революціонера ще з часів акції «Україна без Кучми». Відтоді він і запамятався полтавцям як «людина з мегафоном», яка повсякчас була на вістрі усіх місцевих політичних баталій. На минулих виборах Олександр Русін став депутатом міськради, був затверджений заступником міського голови з питань роботи виконавчих органів. Ця історія стане першим серйозним «кадровим випробуванням» для команди новообраного міського голови Андрія Матковського.

Полтава.