Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти проект постанови «Про утворення Державного комітету України у справах ветеранів». Пропонується створити окремий спеціалізований орган у структурі органів виконавчої влади, який професійно розвязував би соціальні проблеми ветеранського корпусу в Україні. На думку членів комітету, це дасть можливість зосереджувати зусилля держави на вирішенні нагальних проблем соціального захисту ветеранів та інвалідів.

Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендує парламенту ратифікувати угоду про співробітництво з цивільної глобальної навігаційної супутникової системи між Україною та Європейським союзом, його державами-членами. Для України, вважають члени комітету, участь у програмі ГАЛІЛЕО реальна можливість долучитися до різноманітних програм та проектів ЄС. Зокрема, конкретними напрямами участі українських компаній у цій програмі можуть стати спільні підприємства з європейськими партнерами для виробництва складових наземних і космічних елементів системи ГАЛІЛЕО, участь у проектах комерційного використання системи у всіх видах транспорту, паливно-енергетичного та аграрно-промислового комплексів.

Комітет з питань правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону «Про судоустрій України» (стосовно складу кваліфікаційних комісій суддів). Цей документ має на меті вдосконалення процедури добору суддівських кадрів, їх атестації та притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності через формування якісно нового складу кваліфікаційних комісій. Пропонується збільшити кількість членів кваліфікаційних комісій загальних судів із 10 до 24 в областях, АРК, Києві та Севастополі.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та сприяння інвестиційній діяльності. Проект передбачає формування законодавчої бази для створення виконавчої вертикалі державного архітектурно-будівельного контролю, а також створення єдиного в державі дієвого експертного контролю інвестиційних програм і проектів будівництва.

За повідомленнями інформуправління Верховної Ради.