Футбол. Учора футболісти донецького «Шахтаря» зліталися додому. А сьогодні о 16.00 на заміській базі клубу розпочнеться перше після зимових канікул тренування чемпіонів України. Заняття відкрите, тому на ньому побувають представники ЗМІ.

Як розповів кореспондентові «Голосу України» начальник прес-служби ФК «Шахтар» Руслан Мармазов, кілька днів команда працюватиме вдома. Затим вирушить на турнір, котрий відбудеться на Канарських островах. Ці змагання традиційні, але український клуб виступатиме в них уперше.

Специфіка турніру така. «Шахтар» зіграє з данським «Брондбю» і норвезьким «Русенборгом» (Тронгейм). А от ще з одним учасником румунським «Рапідом» (Бухарест) гірники не гратимуть. Потім донеччани переберуться до континентальної частини Іспанії. Вони працюватимуть у добре знайомому містечку Марбелія і запланували два контрольні поєдинки з «Црвеною Звездою» (Сербія, Белград) та «Зенітом» (Росія, Санкт-Петербург). Утім, можливі корективи.

З Іспанії «Шахтар» 26 січня вирушить до Ізраїлю, де візьме участь у другому турнірі «Кубок Першого каналу Росії». Нагадаємо, що торік він виграв цей приз.

І насамкінець, кардинальних змін у складі чемпіона України не сталося. Хоча до початку другого кола чемпіонату країни ще є час для вирішення трансферних питань. Та ще раніше, 14 лютого в Донецьку і 22 лютого у Франції, «Шахтар» зіграє матчі 1/16 фіналу розіграшу Кубка УЄФА з клубом «Нансі». До цих поєдинків наш клуб готуватиметься найретельніше.

А лідер поточного чемпіонату, київське «Динамо», роботу розпочав, як відомо, ще 5 січня. Позавчора динамівці вирушили до ОАЕ на перший у новому році закордонний збір. Перед відльотом кореспондент «Голосу України» спілкувався з тренером киян Анатолієм Демяненком. Анатолій Васильович назвав прізвища футболістів, котрі відбули на Близький Схід.

Воротарі Олександр Шовковський, Тарас Луценко, Олександр Рибка; оборонці Родольфо, Сергій Федоров, Бадр Ель Каддурі, Родріго, Горан Гавранчич, Андрій Несмачний, Марян Маркович, Владислав Ващук, Віталій Мандзюк, Давид Імедашвілі, Віталій Федорів, Олег Допілка; півоборонці Олег Гусєв, Сергій Ребров, Карлос Корреа, Валентин Белькевич, Тарас Михалик, Аїла Юссуф, Руслан Ротань, Мілош Нінкович, Олександр Алієв; нападники Артем Мілевський, Максим Шацьких, Клебер, Балаж Фаркаш, Денис Олійник.

Через проблеми зі здоровям у Києві залишилися Олександр Романчук (проблеми з паховими кільцями), Діого Рінкон, Горан Саблич (обоє відновлюються після операцій) і Флорин Чернат (зазнав ушкодження задньої поверхні стегна).

Усі ці гравці працюватимуть за індивідуальною програмою. І, якщо дозволить стан здоровя, приєднаються до «Динамо» на другому зборі в Ізраїлі. В Еміратах динамівці планують зіграти три контрольні матчі: 13 січня з німецьким «Гамбургом», 16 січня з національною збірною Ірану та 19 січня з болгарським «Літексом». І тут імовірні деякі зміни.

На знімку: тренувальні будні динамівців.

Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО (ФК «Динамо», Київ).

***

Санкт-Петербург (Росія). Міжнародний юнацький турнір (U-18) «Кубок Валентина Гранаткіна». УкраїнаФінляндія. 8:1. УкраїнаБілорусь. 0:0. Сьогодні наша команда зустрінеться зі збірною Туреччини, котра в першому турі програла білорусам — 1:2, а в другому перемогла фінів — 2:0.