44 депутати Вінницької районної ради (із 57 присутніх на сесії) таємним голосуванням висловили недовіру голові райдержадміністрації Юрію Щетиніну. «Набрана кількість голосів, каже голова Вінницької райради Сергій Сітарський, дає підстави для прийняття Президентом однозначного рішення».

У чому звинуватили керівника найбільшого району області? Представники фракції «Наша Україна» сформулювали претензії до пана Щетиніна у заяві, яку з трибуни сесії оприлюднив керівник фракції Сергій Мельник. На їхню думку, керівник району не зумів знайти спільної мови з новообраним головою райради. Як, до речі, і з головами фракцій. У протистоянні, що триває між двома гілками влади, безпосередня вина керівника району, переконані «нашоукраїнці».

Розмова була, як мовиться, жорсткою. Депутати рубали правду в очі: і про те, як пан Щетинін у своїх виступах на людях принижує керівництво ради, звинувачуючи в його нібито непрофесіоналізмі, і як компрометує депутатський корпус в очах громади, і як відверто тисне на депутатів різних фракцій. Звучали звинувачення і в шантажі, підкупі, цькуванні... Нагадали керівникові про його обіцянку, дану після призначення на посаду, зробити прозорим розгляд питання про надання земельних ділянок. Насправді, наголошував дехто з виступаючих, земля також стала інструментом впливу голови РДА на депутатів. Найбільше претензій висловили представники двох фракцій уже згаданої «Нашої України» та БЮТ, остання є найчисельнішою у раді.

Юрій Щетинін не погодився зі звинуваченнями на свою адресу. За його словами, депутати так поспішали з прийняттям рішення, що знехтували при цьому чинним законодавством. Дане питання не обговорювалося ні в комісіях, ні на засіданнях фракцій. Його навіть не було на порядку денному. Планувався звіт голови райдержадміністрації з питань ефективного використання землі. Та несподівано представники «Нашої України» поламали порядок денний і спонтанно внесли питання про недовіру. Так само спонтанно прийняли рішення.

Вінницька область.