Скандальна березнева заява одного з дніпропетровських бізнесменів, голови наглядової ради інвестиційної компанії «Славутич-Капітал» Геннадія Корбана, про причетність до організації замаху на його життя прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби набула розголосу. Декотрі телеканали подали цю версію як імовірну підказку правоохоронцям. Проте з цим не погодився прокурор й одразу звернувся з позовною заявою про захист честі, гідності та ділової репутації до Бабушкінського районного суду Дніпропетровська, звинувачуючи в розповсюдженні наклепницької інформації про нього бізнесмена Корбана та телекомпанії ТОВ «Телестудія «Служба інформації» (НТН), ТОВ Телерадіокомпанія «Студія 1+1», ТОВ «Приват ТБ «Дніпро».

Про це наша газета інформувала читачів у замітці «Бізнесмена захистила броня, а суд?» («Голос України» № 59 від 31 березня 2006 р.). І ось прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомляє, що позовні вимоги прокурора задоволено частково. Розповсюджені відомості визнано такими, що не відповідають дійсності, принижують честь, гідність і ділову репутацію В. Шуби. Суд зобовязав відповідачів спростувати недостовірну інформацію у визначений законом термін та стягнув з них за заподіяну шкоду грошові кошти в сумі 30 тисяч гривень. Апеляційний суд Дніпропетровської області залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Г. Корбан уже виконав судове рішення, переказавши 16 тисяч гривень разом із судовими витратами на користь потерпілого. А прокурор області тепер чекає офіційних вибачень. Тим часом він, як і обіцяв, передав по 8 тисяч Дніпропетровському центру соціально-трудової реабілітації дітей-інвалідів «Надія» та Верхньодніпровському навчально-реабілітаційному центру дітей-інвалідів. Дітям-інвалідам буде переказано й решту грошей після їх надходження від НТН (ТОВ «Телестудія «Служба інформації») — 3 тисячі, ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» — 8 тисяч, ТОВ «Телекомпанія «Приват ТБ «Дніпро» — 4 тисячі гривень.

Дніпропетровська область.

P. S. До речі, доки тривав судовий розгляд прокурорського позову, правоохоронці порушили кримінальну справу й по гарячих слідах за підозрою у вчиненні замаху на життя бізнесмена Г. Корбана затримали громадянина Російської Федерації, який зізнався у скоєнні злочину. Апеляційний суд Дніпропетровської області розглянув кримінальну справу в повному обсязі й засудив злочинця до 14 років позбавлення волі за ч. 2, ст. 15, 115, ст. 121 ч. 1, ч. 3 ст. 358, ст. 263 КК України.