Працівники вінницького Управління з боротьби з оргзлочинністю викрили організовану групу, яка займалася виготовленням молочної продукції з відходів. У її складі перебували службовці трьох підприємств молокопереробної промисловості Вінницької області і підприємці.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі УБОЗ УМВС України у Вінницькій області, недоброякісне молоко продавали на переробні заводи Вінницької, Черкаської, Київської областей, а продукція сумнівної якості розходилася по всій Україні.

На ділків правоохоронці вийшли завдяки інформації: мовляв, група підприємців купує відходи, отримані під час переробки молока. Вони мають кислотну основу, і для їхньої утилізації потрібні значні кошти й відповідне устаткування. Зловмисники додавали до цих відходів певні домішки рослинного походження й одержували продукт, що надалі надходив на молокозаводи як молоко. «Штучне» молоко змішували з якісною сировиною і воно йшло на виготовлення різноманітної молокопродукції, зокрема й дитячого харчування.

Лише за дев’ять днів зловмисники випустили 112 тонн фальсифікату, частина якого пішла на один із заводів, що спеціалізується на виготовленні сумішей для дитячого харчування.