У Центральній виборчій комісії триває прийом оригіналів протоколів окружних виборчих комісій та підрахунок результатів голосування на президентських виборах. За даними ЦВК, уже опрацьовано 99,08% протоколів по Україні. Участь у голосуванні взяли 17 мільйонів 998 тисяч 960 виборців. За Петра Порошенка віддали свої голоси 54,70% громадян, Юлію Тимошенко — 12,82%, Олега Ляшка — 8,33%, Анатолія Гриценка — 5,48%, Сергія Тігіпка — 5,22%, Михайла Добкіна — 3,03%, Вадима Рабіновича — 2,25%. Решта кандидатів набирають менше двох відсотків голосів виборців. Недійсними визнано 1,35% виборчих бюлетенів. Явка виборців становила 60,29%.
Починають надходити до ЦВК і паперові протоколи з «мокрими печатками» та виборча документація з окружкомів на Донбасі. Першими прибули до Києва у супроводі правоохоронців, озброєних автоматами, представники окружної виборчої комісії № 49 (Добропілля, Донецька область). Правоохоронці довели членів комісії до пункту пропуску в будівлі ЦВК, після чого залишили приміщення. Секретар окружкому Сергій Василега розповів, що на Донеччині під час транспортування виборчої документації їх охороняв батальйон «Дніпро», на щастя, по дорозі обійшлося без ексцесів. Члени виборчої комісії добралися до аеропорту в Дніпропетровську, а вже звідти вилетіли літаком на Київ. У протоколі зафіксовано, що в окрузі проголосували      19 409 виборців із       100 818, включених до списку. За результатами голосування в окрузі найбільшу підтримку отримав Петро Порошенко, другий — Сергій Тігіпко, третя — Юлія Тимошенко.
Цього разу не всі виборчі комісії на Донбасі через силове протистояння мають доступ до Інтернету та системи «Вибори». Тож ЦВК доведеться опрацьовувати деякі протоколи лише «вручну». Нагадаємо, що на позачергових виборах Президента 25 травня у Донецькій області працювало лише 8 з 22 окружкомів, а в Луганській — два із 12.
Голова ЦВК Михайло Охендовський на брифінгу заявив, що у Центрвиборчкомі немає повідомлень про порушення, які могли б вплинути на результати президентських виборів.
— У ЦВК відсутні будь-які повідомлення про порушення, які могли б впливати на результати голосування, і, відповідно — на результати виборів Президента України, — сказав Охендовський. При цьому він відзначив, що Міністерство внутрішніх справ могло зафіксувати порушення порядку на ділянках, діючи в своїй компетенції. За його словами, заява МВС про 170 фактів порушень на виборах — це здебільшого порушення громадського порядку на виборчих дільницях, що також не впливає на результат.
Але загалом у ЦВК, за словами її очільника, немає підстав ставити під сумнів законність проведення виборів на всій території України.
— Центральній виборчій комісії немає підстав ставити під сумнів законність проведення голосування на всій території України, де воно проходило, — наголосив Охендовський.
Уже прийнято всі протоколи з дільниць закордонного виборчого округу. Комісія очікує найбільшу кількість протоколів від ОВК 28—29 травня.
Як свідчать результати голосування, найактивнішими були виборці на Львівщині, де проголосували 78,2%, тоді як найнижчою через дії сепаратистів і терористів у регіоні була явка на Донеччині — 15,37%.
Тим часом прес-центр СБУ повідомив, що атаки на сервер Центральної виборчої комісії напередодні та під час проведення виборів чинилися переважно з території Російської Федерації з використанням бот-мереж. Фахівці СБУ виявили і зупинили значну кількість хакерських атак на офіційний веб-сайт ЦВК та систему «Вибори».
«Атаки на сервер ЦВК здійснювались безперервно зі змінною динамікою потужності, однак успіхів не досягли. Аналіз інформації свідчить, що переважна кількість атак генерувалася з території Російської Федерації з використанням бот-мереж», — інформує прес-служба СБУ. У Києві правоохоронці затримали «організовану хакерську групу, яка намагалася вивести з ладу сервери ЦВК, у зловмисників вилучено технічні засоби та спеціалізоване програмне забезпечення російського виробництва, яке відправлено на експертизу.
Окрім того, спецслужба виявила та заблокувала у Вінниці роботу уражених вірусами двох серверів, які орендувались громадянином Російської Федерації, через які хакери здійснювали потужну DDOS-атаку на інформаційні ресурси ЦВК. А також не допущено реалізації намірів перевантаження ліній зв’язку шляхом безперервного автодозвону на стаціонарні телефони виборчих округів Тернопільської, Житомирської, Полтавської та Волинської областей. СБУ також не допустила спробу перенаправити електронні протоколи результатів голосування на одному з ОВК Дніпропетровської області на сторонню ІP-адресу та підробити результати голосування. За цими фактами триває розслідування.
Коли верстався номер, ЦВК прийняла 72 оригінали протоколів із «мокрими печатками» окружних виборчих комісій із виборів Президента України. Зокрема, учора було прийнято 54 оригінали протоколів, серед яких і два протоколи з округів на Донеччині, 27 травня — 14 оригіналів протоколів, у тому числі із закордонного виборчого округу, а 26 травня — два протоколи. Загалом, як повідомили на засіданні ЦВК, планується прийняти протоколи з 213 округів. Голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що дані з виборчих округів на Донбасі вноситимуть до електронної системи «Вибори» безпосередньо в ЦВК, «вручну». І саме тоді буде оголошено про попередні підсумки підрахунку голосів на всіх 100% виборчих округів.