Як ми уже повідомляли, за тиждень до нового року Ленінський місцевий суд Кіровограда призупинив рішення територіальної виборчої комісії про визнання виборів міського голови Кіровограда, які відбулися 26 листопада, недійсними, та про призначення перевиборів на 11 лютого. Причиною такого рішення стали нерозглянуті скарги в судах лідера минулих перегонів комуніста Володимира Пузакова.

Через два дні потому Кіровський місцевий суд відмовив В. Пузакову у праві обійняти посаду градоначальника.

Проте Кіровоградський апеляційний суд фактично зобовязав міську територіальну виборчу комісію визнати вибори такими, що відбулися, і оголосити Володимира Пузакова міським головою.

Комісія частково виконала ухвалу апеляційного суду. 5 січня було проведено засідання, однак більшістю голосів вибори 26 листопада знову було визнано недійсними. Члени тервиборчкому, як і минулого разу, мотивували своє рішення тим, що зафіксовані під час виборів порушення істотно вплинули на волевиявлення кіровоградців. А саме: дії виборчих комісій на 61% дільниць не відповідали вимогам чинного законодавства. Велика кількість виборчих бюлетенів на них була визнана недійсною через те, що навпроти прізвища кандидата на посаду міського голови Олександра Нікуліна, якого напередодні було знято з перегонів, не проставили позначку «вибув».

Нагадаємо, на виборах міського голови 26 листопада минулого року за двадцятивідсоткової явки виборців перемогу з незначним відривом, набравши 8,3 тисячі голосів, здобув комуніст Володимир Пузаков.

Цікаво: якщо перевибори 11 лютого таки відбудуться, він не зможе взяти в них участь. Чи то через судову тяганину, чи то з якоїсь іншої причини Володимир Тихонович не подав документи на повторну реєстрацію, а отже, його прізвище не може бути внесене до виборчих бюлетенів. Хоча, з другого боку, навряд чи до 11 лютого в Кіровограді завершаться перипетії, бо, дізнавшись про нове рішення територіальної виборчої комісії, Володимир Пузаков одразу заявив, що оскаржуватиме його в суді.