За багато літ, прожитих у столиці, поет-пісняр, заслужений діяч мистецтв Степан Галябарда, за його словами, так і не відчув себе там своїм. Може, тому, що українські поети та пісні дедалі частіше почуваються чужими і непроханими гостями в шоу-бізнесі.

Корені Галябарди — у селі Суходолі на Тернопільщині, там йому найкраще, там приходить натхнення. Не дивно, що свій творчий вечір з нагоди 55-річчя він влаштував на малій батьківщині. А перед земляками звітувати є чим. Лише за роки незалежності Степан Галябарда написав понад 200 пісень, їх співали майже всі українські виконавці. Чимало з них: «На Україну повернусь», «Яворина», «Несу свій хрест», «А лелеки летять на Вкраїну» сягнули піку популярності й вважаються народними. Останній рік був дуже плідним для поета, з’явилися нові шлягери, яким, найімовірніше, також суджено довголіття.

Будинок культури «Березіль» у Тернополі був переповнений. Два концерти — і повний аншлаг. Степана Галябарду земляки шанують, пишаються ним. Пісні на його слова виконували Іво Бобул, Віктор Павлік, Олександр Тищенко, Алла Попова, Степан Гіга. Це було справжнє свято для митця і його шанувальників.

Тернопільська область.