Сьома сесія Чернігівської обласної ради п’ятого скликання затвердила обласний бюджет на 2007 рік. Уперше в головному фінансовому документі Чернігівщини передбачено програми з пільгового установлення телефонів, технічного обслуговування автотранспорту інвалідів та компенсації на забезпечення їх пальним. На ці цілі в обласному бюджеті планується 659,3 тисячі гривень.

Затрати на лікарські засоби і харчові продукти на одну особу на день у медичних закладах збільшаться порівняно з минулим роком у середньому на 9 відсотків. На проведення капітальних ремонтів та зміцнення матеріально-технічної бази установ освіти передбачено спрямувати 5336,9 тисячі гривень, із них на виконання програми «Шкільний автобус» — 1275,0 тисячі гривень. На оснащення сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, придбання автомобілів швидкої медичної допомоги для сільських закладів охорони здоров’я виділено 3083,5 тисячі гривень.

Депутати більшістю голосів підтримали звернення до Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, Кабінету Міністрів України з приводу незадовільного стану пожежної та техногенної безпеки території військової частини А 1479 Міністерства оборони України, розташованої на території Ічнянського району. Вони також звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу ситуації, що склалася в головному газопостачальному підприємстві області ВАТ «Чернігівгаз».

Сесія також прийняла низку важливих рішень для регіону.

Чернігів.