Стікає складною рікою протиріч рік п’ятнадцятий нашої незалежності. Час любові й ненависті, розбрату і консолідації, провалів і прогресу. Рік найскладніших діалогів: куди знову йти, яка влада істинно українська, чи не стане відроджене гетьманство предтечею чергового поділу українців і втрати національної ідеї — сильної держави Україна.

Зараз, як ніколи, незвично сильні почуття охоплюють мене, як політика, громадянина і матір, коли я думаю про мою Україну. Як і ви, мої шановні співгромадяни і виборці, я бачу її процвітаючою європейською державою, де людина, її свободи і чесноти — істинно непорушна цінність. А влада — це лише вправний і досконалий інструмент для чесного та відповідального служіння народові — єдиному господарю держави.

Створюючи в єдиному місці представництва українського народу — парламенті — антикризову коаліцію політичної більшості, ми мріяли про це всі разом із Президентом України. В. Ющенко, як глава держави, запропонувавши узгоджену коаліцією кандидатуру лідера Партії регіонів України В. Януковича Верховній Раді України як Прем’єр-міністра України, спільно з нами взяв політичну і юридичну відповідальність за національний розвиток. Саме тому, що програмні цінності, запропоновані антикризовою коаліцією, не тільки виявилися більш затребуваними суспільством, аніж у інших політичних сил, що не змогли через це сформувати політичну більшість, а й відповідають вимогам нової української ери. Періоду розвитку, коли основоположними засадами програми конкуренції в глобалізованому світі мають стати національний прагматизм, консолідація політично самодостатньої нації і прозора, некорумпована і професійно відповідальна влада.

Саме в цьому напрямі ми розпочали вести дискусію і не зупинимо її, доки ви, мої дорогі співвітчизники, не скажете: влада в Україні єдина і ефективно дбає лишень про національний інтерес.

Водночас ми, хто запріг себе разом з українським народом в тяжкий плуг і оре одвічну ниву наших протистоянь, сповнені рішучістю та оптимізмом. Бо шукаємо відповіді на виклики історії не на переселених командами війни печерських пагорбах, а серед вас, великий Український Народе!

Ми за стабільні, прогнозовані й відповідальні стосунки та співпрацю з Президентом України В. Ющенком. Глава держави несе персональну відповідальність перед всім українським народом за суспільно-політичну стабільність, якість життя і зміцнення державності. Антикризова коаліція і її уряд в цьому чесні та ефективні партнери Президента України незалежно від його настроїв і бачень його політичної команди. Ми віримо, що у Президента України такі само почуття і плани.

Ми за українську конструктивну опозицію. Велика честь бути сторожем демократії. В майбутньому і Партія регіонів України може нести це знамено. Тому ми рівні й однаково відповідальні за Україну з політичною меншістю українського парламенту. Я ніколи не погоджуся, щоби під штандартами опозиції велась боротьба проти конституційного ладу, стабільності розвитку і громадянського спокою. Треба казати правду, яка лікує наш хворий час. Не треба точити брехню, яка отруює ще кволе тіло нашої незалежності, вбиває нашу свободу.

Антикризова більшість і уряд В. Януковича за вже короткий період в умовах спадкової кризи довели свою спроможність до прогнозованої і ефективної політики. Нам вдалося зупинити розвал економіки, стабілізувати енергетичний ринок, істотно покращити соціальні можливості українців, значно збагативши їхній споживчий кошик. У відкритому діалозі із суспільством і Президентом України щодо нарощування державного бюджету ми показали вміння компромісів, твердість і обґрунтованість макроекономічних поглядів і переконливість у нашій політичній стратегії: добробут і самодостатність нації — понад усе.

Ми разом з українським народом! З його щоденним життям і одвічними мріями жити в заможній, вільній і впливовій державі Україна.

Від імені антикризової політичної більшості у Верховній Раді України, членів фракції Партії регіонів України щиро бажаю вам, дорогі мої співвітчизники, щасливої долі, добробуту і теплої домівки, великої і щасливої родини в доброму здоров’ї, любові та всіляких щедрот в новому 2007 році!

Щоб життя у вас колосилося багатими нивами, доля дарувала вам тільки добро і радість, а українська влада об’єднала свої зусилля для задоволення всіх ваших інтересів і захисту свобод.

З Новим 2007 роком!

З глибокою повагою і відданістю, Раїса БОГАТИРЬОВА, народний депутат України, координатор парламентської більшості, лідер фракції Партії регіонів.