Ні в Луганську, ні під Луганськом воєнних дій поки що немає, але обстановка вкрай напружена. Минулої доби збройні сутички відбувались одразу як на півночі, так і на сході області. Однак офіційної інформації про бої дуже мало. Мешканці районного центру Кремінна, наприклад, уже декілька ночей чують інтенсивну стрілянину з використанням стрілецької та артилерійської зброї в районі розташування санаторію «Озерний» у лісі. А окремі гарматні постріли лунали практично до ранку. Руйнувань на території оздоровчого комплексу не помічено, але відпочивальників «Озерного» інтенсивно евакуюють. Утім, люди навряд чи зможуть виїхати з міста, оскільки через Кремінну сьогодні не ходять ні потяги, ні міжміські автобуси. Через блокпости на підходах до Рубіжного бійці Національної гвардії не пропускають навіть піших людей.
Неспокійний час переживають й мешканці села Макарового Станично-Луганського району. Щоночі, судячи з перестрілки в районі лісу, тут ідуть бої, із застосуванням автоматів і гранат. Офіційного повідомлення про бої поки що немає. Скупа інформація і з приводу боїв, що пройшли під Свердловськом. За офіційними даними, тут повністю знищено центр з підготовки терористів, який був розташований на турбазі «Ясени». У центрі готували бойовиків для проведення диверсійних операцій — як на території Донбасу, так і в інших регіонах України.
А тим часом бойовики «Луганської народної республіки» вирушили в Донецьк на підмогу своїм побратимам. Керівник «ЛНР» Валерій Болотов повідомив: «Уже відправлено в Донецьк і Слов’янськ наші загони. Ми допомагаємо не тільки озброєнням, а й людьми, поки що в Луганському регіоні наразі встановилося відносне затишшя». Втім, у штабі «Армії Південного Сходу» не приховують, що потребують нового поповнення бійців.