Мешканці Києва зустрічають свій рік

Веселим рохканням зустрічають відвідувачів «п’ятачки» зі столичного зоопарку. Вони — господарі нового, 2007 року. Проте вже зараз почуваються досить упевнено. Адже хряки живуть у власній віп-хатинці, оформленій в українському стилі.

Нині сім’я налічує п’ятьох елітних свинок. Їх господар — співробітник київського зоопарку Ігор Довгій. Про своїх улюбленців розповідає з особливою ніжністю.

— Залишились у нас тільки вибрані. От Жуля, наприклад, — вказує на стокілограмову тушу, котра ледь вилізає із сарайчику. — Глава сім’ї, добряк, але — тонка чутлива натура. Йому вже три роки. Раніше жив на Хрещатику в звичайній квартирі. Коли його виводили на прогулянку, рух завмирав. Усі хотіли сфотографуватися з товстуном.

У зоопарку Жуля не втратив своєї популярності. Корейський кабанчик завжди у центрі уваги. Коли галявина біля хатинки заповнена людьми, він може завалитися у центрі і солодко спати. І не дай Боже його будити. Тоді Жуля як справжній локомотив рознесе все навкруги.

Чорненька Дуська — його таємне кохання. В’єтнамську трав’яну свинку з короткими ніжками якось подарували на день народження колишнім господарям. Проте вже за тиждень люди «прозріли» і відвезли Дульсінею до зоопарку. При цьому описали її як страшного монстра, хоча насправді Дуська виявилася ніжним і боязким створінням. Жульку вона боїться й досі після невдалої спроби до неї позалицятися.

Ще одна «залізна» леді — свинка Варя, вона ж «тумбочка на колесах». Минуле життя в одному з київських ресторанів позначилося на фігурі Варвари. Схожа на перегодованого хом’ячка, Варя ледве пересувається на своїх чотирьох. А коли вона завагітніла, то взагалі їздила на животі. Тоді короткі лапки просто не дотягувалися до землі. У ресторані Варвара була загальною улюбленицею. Та через фатальну помилку — надто вже смачними виявилися дорогі туфлі клієнта — свинка потрапила до зоопарку.

А ось дружня парочка — Міккі і Лейла — вже тут народилися. Поросята були найслабші серед 16 братиків і сестричок, проте вижили і стали справжніми зірками. Ігор називає малечу «корпоративними свинками». Адже їх із задоволенням замовляють на усілякі вечірки любителі екстриму. Рідня також знялася в одному з українських серіалів, а Міккі навіть залишив по собі слід. Актору, що тримав порося, довелося двічі змінювати сорочку через недержання малого.

Новий рік красуня Лейлочка й Міккі уже зустрінуть у новій родині. Їх купила заможна сім’я і зараз будує для них затишну хатинку. Всі інші залишаться в зоопарку. Ігор планує нарядити поросят: кого у костюм пірата, а кого знову зробить малятами.

— Памперси їм дуже личать, — зізнається господар. — А ще постелю їм свіжого сіна і поставлю обігрівальну лампу, щоб зустріли Новий рік у теплі.